Excel VBA Dil Hatası (Karşılaştırma Yapmıyor)

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-03-2024
Arkadaşlar merhabalar kodum aşağıdaki gibidir.

B1 = NEVŞEHİR
B2 = nevşehir

En üstte Option compare text yazısı mevcut ona rağmen If blogunun içerisine girmiyor.. İkisini de küçük yaparsam giriyor ama farklı olursa girmiyor.. Sanırım bir dil sorunu yaşıyorum. Tecrübesi olanlar yazabilirler mi ..
Courier New TR Tahoma TR gibi VBA dillerini denedim aynı hatayı veriyor..

Aynı zamanda VBA arayüzündeki bu çalışma kitabı yazan kısım da da farklı farklı karakterler mevcut.. Bu sorunumu bir türlü çözemedim..

Sub Arabul()
Dim i, MngSonSatirH, MVSonSatirA As Long
Dim aranan, ilkadres As String
Dim Kontrolyeri, Bulunan As Range

MngSonSatirH = Sheets("MNG").Cells(Rows.Count, "H").End(xlUp).Row

MVSonSatirA = Sheets("M1").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row

B1 = Sheets("M1").Range("D180").Value
B2 = Sheets("M1").Range("D181").Value

Sheets("M1").Range("D183").Value = B1
Sheets("M1").Range("D184").Value = B2

MsgBox B1 & B2

If B1 = B2 Then

MsgBox "Eşit"

End If

End Sub

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Mevcut kodunuzdaki B2 = Sheets("Sayfa2").Range("D181").Value satırını B2 = UCase(Replace(Replace(Range("D181"), "i", "İ"), "ı", "I")) ile değiştirerek dener misiniz?

Excel Vers. ve Dili
2010
20-03-2024
Üstadım söylediğiniz yöntemle çalışıyor. Lakin daha önce dil sorunu yaşamıyordum. İlk kez oldu.. Sizce bunu replace kullanmadan çözmenin yöntemi var mıdır.. Teşekkürler

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sanırım sorun Türkçe karakterlerden kaynaklanıyor.
Ben de karşılaştırma yaparken ya büyük ya da küçük harfe çevirip öyle kullanıyorum.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
... replace kullanmadan çözmenin yöntemi var mıdır..
Varsa da ben bilmiyorum. Küçük harf "ı" ile büyük harf "İ" den kaynaklanan bir sorun diye düşünüyor ve bu tür karşılaştırmalarda Replace kullanıyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Maalesef Türkçe karakterler büyük sorun oluyor. Bazı güncelleştirmeler sorunu çözüyor gibi görünsede yeni gelen güncellemeler yine aynı sorunu yaratabiliyor. Bu sebeple karşılaştırmalarda bende genellikle REPLACE ile çözüme gitmek zorunda kalıyorum.

Excel Vers. ve Dili
2010
20-03-2024
Maalesef Türkçe karakterler büyük sorun oluyor. Bazı güncelleştirmeler sorunu çözüyor gibi görünsede yeni gelen güncellemeler yine aynı sorunu yaratabiliyor. Bu sebeple karşılaştırmalarda bende genellikle REPLACE ile çözüme gitmek zorunda kalıyorum.
[/ALINTI]

Microsoft Answer sayfasında sanırım sizin de cevap arayışınızı görmüştüm. Halen bir çözüm bulunamamış demekki..Ben bugüne kadar sorun yaşamıyordum. İlk kez böyle bir sorun ile karşılaştım..
Normalde Windowsu da Excel i Türkçe kullanırdım yaklaşık 2 yıldır da hiçbir sorun yaşamıyordum ama ne zaman ki bir proje için dili ingilizce yapmak zorunda kaldım. Tekrar Türkçeye çevirince bu sorun ortaya çıktı..

Araştırdığım kadarıyla dil değişimi yapanlarda oluyormuş özellikle.. Sanırım ingilizce dil dosyaları istenilen yerden tam olarak silinemiyor ondan dolayı olabildiği sonucuna ulaştım ama formatın işi kesin olarak çözüp çözmeyeceğine emin olamıyorum.

Format atmayı düşünüyorum ama çözer mi acaba format atanlar oldu mu..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bence Format yerine ofisi temiz şekilde (kalıntısız) bilgisayardan kaldırın. Sonra tekrar kurup deneyiniz. Olmazsa Format atmayı düşünebilirsiniz.