Excel - Telefon ilişkisi

Kemal Demir

Özel Üye
Günaydın arkadaşlar,

Biraz yaptığım işten bahsetmek istiyorum.

Çok uluslu bir firmanın callcenter(CATI) kısmında teknik destek departmanında görev almaktayım.Anket çalışmaları yapmaktayız.
Görüşmelerimiz için verimliliğimizi artırması açısından bir calisma yapmayı planlamaktayım.Kendi başıma aşabilceğim bir durum değil.Bilgileriniz doğrultusunda calismam hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Ek'te excel kullanılarak telefon aramasını yapmaya calistim.(calismanın kodları eğer yanlıs hatırlamısyorsam ozgrid.com'a dan alındı)

Yapmayı planlamaya calistiğim maddeleri sıra ile yazmak istiyorum.

1.)Ek'teki telefon çevirme kodları nın calisip calismadıgını nasıl test edebilirim.Kodlarda bir hata varsa nedeni ve cozumu hakkında nasıl ilerleyebilirim?.
2.)Verimlilik adına bir aksiyon almayı düşünüyorum.TAPI.dll ile birlikte(nasıl kullanıldıgı hakkında bilgi sahibi değilim).Uygulamam'ın özeti.Bir telefon listem olacak ,arama yapacak,karsıdan aldıgı sinyal(meşgul,telefon cevap vermiyor,geçersiz arama ve telefon çalmıyor)'e göre bunları yansıtmayı planlıyorum.Tabi bu sürec her telefon numarası için 3 saniye uygulanıyor olacak.

Boyle bir calismanın yapılabilme ihtimali nedir?Ya da alternatif önerileriniz varsa bilgilendirirmisiniz.

Teşekkurler.

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Kemal bey kolay gelsin.Bu konu beni aşar.

Kemal Demir

Özel Üye
Evren Hocam,

Yinede geri dönüşünüzden dolayı teşekkurler.
Haklısnız galiba biraz abarttım mı ne :)

Tekrar teşekkurler.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Haluk bey üstadım online.Bu soruyu uzmangrubunda değilde genelde sorun.Bu haluk beyin üstesinden geleceği türden bir soru.Benim fikrim böyle.