• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel tarih problemi

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
merhaba excelde a1 hücresine yazdığım tarihe göre a5 ve b5 hüclerine belirlediğim kriterlere göre değer yazdırabilirmiyim.

kriterlerim; ekteki dosyadadır.Bunu önümüzdeki yıllarda kullanacağımızı göz önünde bulundurarak yardımcı olurmusunuz?? şimdiden teşekürler..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Sorunuzu ben pek açık bulmadım.

Merhaba,

Sorunuzu ben pek açık bulmadım.

şimdi a1 hücresine her ayın ilk gününü yazdığımı düşünün (örn ; 01.09.2011 )
ben bunu yazdığım zaman a5 ve b5 hücrelerine excel dosyasında yazdığım 3'erli gruba göre yazılan tarih hangi gruptaysa onun karşılığı olan dönem yazsın istiyorum. Bu 3' erli grupları benim veri tabanım olarak düşünün.teşk.

mERHABA,

İlk dosyanıza göre yaptım. İnceler misiniz?

=EĞER(AY(B3)<4;TARİH(YIL(B3)-1;10;1);EĞER(AY(B3)<7;TARİH(YIL(B3)-1;1;1);EĞER(AY(B3)<10;TARİH(YIL(B3)-1;4;1);TARİH(YIL(B3)-1;7;1))))

Kod:
=TARİH(YIL(G3);AY(G3)+2;1)

Ekli dosyalar

mERHABA,

İlk dosyanıza göre yaptım. İnceler misiniz?

=EĞER(AY(B3)<4;TARİH(YIL(B3)-1;10;1);EĞER(AY(B3)<7;TARİH(YIL(B3)-1;1;1);EĞER(AY(B3)<10;TARİH(YIL(B3)-1;4;1);TARİH(YIL(B3)-1;7;1))))

Kod:
=TARİH(YIL(G3);AY(G3)+2;1)

tam istediğim gibi olmuş çok teşekürler.yanlız dosyayı yazarken a5 ve b5 de yazması gereken ocak 10 - mart 10 ; nisan 10 -haziran 10; Temmuz 10 -Eylül 10; yazan yerlerin 2010 deil 2011 olması gerekiyodu. sadece ekim 10 -aralık 10 o şekilde kalacak. kusura bakmayın bilgileri yanlış yazmışım:((bu şekilde yababilrmiyiz acaba..teşekürler..

Merhaba,

Yine pek anlamadım ama Formül içindeki YIL(B3)-1 deki -1 i kaldırınız.

Bazen anlamamakta güzeldir :) Sorumluluktan yırtarsınız :)

Bazen anlamamakta güzeldir :) Sorumluluktan yırtarsınız :)

Bu konu uzerine baya kafa patlatip bazen anlamamis numarasi yapsam nasil olur diye hep dusunurum :D

Cevremde biseyden anlamadigi icin odullendirilenler oldu, bazen bu anlamamak muhabbeti cok buyuk paradokslar yaratiyor..

Ama ben yorumunuzu cok begendim :D

Geri