• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Tablo Düzenleme , Filtrelenmiş alanların kopyalanması

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar ;

Dosya ekleyemediğim için görsel ile derdimi anlatmaya çalışayım ;

5MLl6q.jpg

Resimde gördüğünüz üzere motor sütununda aynı hücre içerisinde satırbaşı ile yazılmış veriler bulunmakta.

Bu verileri ayrıştırmam gerekmektedir.

Sütun üzerinde metni sütunlara dönüştür diyerek her satırı ayrı bir sütuna alıyorum, fakat motor sütununda bazı hücreler var ki 20 satır alt alta yazılmış.

Haliyle bunları sütunlaştırdığım zaman o hücredeki en alt satırbaşı bazen 20 sütun öteye gidiyor.

Tek tek sütunlarda ccm değerini bulmak adına =ESAYIYSA(MBUL("ccm"; sütunhücre)) fonksiyonu ile filtreletme yaptırayım dedim tek tek sütunlarda aratıp bulduğu sonuçları başka bir sütuna kopyalayayım diye ama onda da filtrelendikten sonra kopyalama yapınca arada kalan hücreleri de kopyalıyor ve haliyle başka verileri de kopyaladığı için karşısındaki alana yapıştıramıyorum.

Kolayca sütun içindeki en alt satırbaşını ( kw ve ccm değerinin olduğu satırbaşını ) alma şansım varmı ? Yada filtreleme ile ilgili sorunu nasıl çözerim ?

Teşekkürler.

-----

Edit : Dosya Dosya yükleme sitesine attım dosyayı ;

Motor sütunundaki tüm hücrelerin en alt kısımlarında kw ve ccm rakamları var. yani hücre içerisinde alt alta satırbaşı yaparak veriler var.

istediğim şu ki iki yeni sütun gelsin ve bu sütunlardan birinde kw değeri diğerinde ccm değeri bulunsun.

Örnek dosyada en üstte ki satırda manuel yaptım.

Son düzenleme:
"kw ve ccm değerinin olduğu satırbaşını"
satırbaşını almak ne demek anlamadım? Tam olarak nasıl bir sonuç istiyorsunuz?

Örnek dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip burada paylaşabilirsiniz.

ccm için G2 hücresinde aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla içinde ccm geçen tüm satırlar için doğru sonuç vermektedir:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MBUL("ccm";YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" ")))=YANLIŞ;KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" ");BUL("ccm";YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" "))-5;4))*1;"")

kw için H2 hücresinde aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla birkaç satır hariç doğru sonuç vermektedir:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MBUL("kw";YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" ")))=YANLIŞ;SOLDAN(KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" ");MBUL("ccm";YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" "))+5;UZUNLUK(YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" "))-MBUL("ccm";YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" "))+5));MBUL("PS";KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" ");MBUL("ccm";YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" "))+5;UZUNLUK(YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" "))-MBUL("ccm";YERİNEKOY(B2;DAMGA(10);" "))+5)))+2);"")

Hocam ALlah ne isteğin varsa versin :)

Sorun olan satırları el ile düzelttim ;

Son birşey istesem ? Aynı sütunda ENG ile başlayan satırları da ayırmak isterim ;

Senin yaptıklarından örnekler deniyorum ama formüllerimde hata var malesef ;

Bazısı ENG bazısı Eng ile başlıyor

Yordum seni ama hakkını helal et beni büyük dertten kurtardın :)

Eng olanları ayırmaktan kastınız nedir?

Geri