• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Stok-Takip İçin Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ecglyn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
........
Excel'de Daha Çok yeniyim.
Kendi İşyerim İçin stok takip ve kesim bilgileri Hazırlamaya Çalışıyorum.
İki Tane sorum olacak.

hu1l3.jpg

1-Burada Anlattığım şeyi Yapmak Mümkün mü ?
2-Bu Hazırladığım Tablo Yerine işimi görecek hazır bi sistem varmı ?
Yardımlarınızı Bekliyorum...
İndirme Linki :

http://www.roosle.com/8LV0VIGYF23I/Stok-Takip.xls.html

Son düzenleme:
Benimde 5 aydır aradığım konu. Bende nakit satışları aynı kodu bulup adetleri toplasın

KOD Adet
3599 15
4563 5
3599 8
6565 87
4563 10
Mesela burda 3599 aynı . Burdaki adetleri tek yazsın(15+8=23) Şöyle olsun;

KOD Adet
3599 23
4563 15
6565 87

Şimdiden teşekkürler

Sayın cumalisav02,

Özet Tablo sizin işinizi görecektir.

Sayın ecglyn,

Siz stoktaki ilgili stogun toplam kalanınımı bulmak istiyorsunuz?

Ve Ayrıca sayfalarda gereksiz çok renklendirme yapmışsınız dosyanın boyutu boşken bile neredeyse 8 MB ulaşmış.Gereksiz renklendirmeleri kaldırırsanız boyut düşecektir ve daha kolay çalışırsınız

Dün Bu Söylediğinizi Fark ettim Ve renklerdirmeyi iptal ettim.
Benim İstediğim şey stok girişi yaparken parti no giriliyor bu sayfalarca oluyor ve stok çıkışı kesim bilgilerine girildiği zaman otomatik olarak kumaş giriş--çıkış sayfasında ki kumaş çıkış kısmına atıyor bu kısma kadar herşey tamam ama bu bilgilerin parti no ya göre otomatik olarak düşmesini istiyorum

Sayın ecglyn

X3 satırına
=SUMPRODUCT(($C$3:$C$1500=V3)*($B$3:$B$1500=U3)*($E$3:$E$1500))-SUMPRODUCT(($N$3:$N$1500=V3)*($M$3:$M$1500=U3)*($P$3:$P$1500))

Y3 satırına
=SUMPRODUCT(($C$3:$C$1500=V3)*($B$3:$B$1500=U3)*($F$3:$F$1500))-SUMPRODUCT(($N$3:$N$1500=V3)*($M$3:$M$1500=U3)*($Q$3:$Q$1500))

Eger ingilizce excel kullanmıyorsanız SUMPRODUCT yazan yeri TOPLA.ÇARPIM olarak degiştiriniz...

Ve ayrıca Kumaş Giriş - Çıkış bölümünde KG bölümü TEXT olarak durmaktadır adet hücresini alıp kopyalayın oraya ve verileri tekrar girin...2-3 satır birşey zaten...bitti bukadar...

Yazılan Formül şu işi görecektir. Kumaşın cinsine bakıcak ve parti nosuna bakıcak ilgili kumaşın ilgili parti nosuyla girişindekileri toplayacak ve ilgili kumaşın ilgili parti nosundaki çıkışlarını toplayacak. arasındaki farkı cıkartıp size gösterecek. KG ve Adet olarak aynı işi yapacaktır

Vermiş Olduğunuz kodları yapıştırdım fakat formül hatası verdi

Yukarıda cevapladım nereye yazacagınızı dikkatlice okuyunuz

Kardeş Çok teşekkür ederim seni baya uğraştırdım. Son bir sorum olacak bunu alt satırlara uygulamaya çalıştığımda aynı sonucu alamıyorum.

Formülü aşagıya dogru kopyala yapıştır yöntemiyle çekiniz.. 2 şart aranmaktadır.1 şart Kumaşın cinsi 2. şart parti no bu degerleri girdiginiz takdirde gelecektir

Aşağıya kopyaladığımda otomatik bulup atıyor fakat kumaş çıkışındaki satırdan düşmedi diğer satırlardada denedim ama olmadı.

Geri