• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel son 4 rakamı alma yardım!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dante90
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
her türlü
elimde doğum tarihleri var
örneğin
1/7/1952
10/11/1945
30/6/1954

ben bunlardan sadece yıllarını almak istiyorum son 4 rakamı nasıl çekebilirim formül varmıdır arkadaslar yardım lütfen

Merhaba
Kod:
=YIL(B5)

elimde doğum tarihleri var
örneğin
1/7/1952
10/11/1945
30/6/1954

ben bunlardan sadece yıllarını almak istiyorum son 4 rakamı nasıl çekebilirim formül varmıdır arkadaslar yardım lütfen

merhaba
birinci
Kod:
=SAĞDAN(A1;4)
şeklince

ikinci
Kod:
=YIL(A1)
şeklinde

deniyebilirsiniz.

teşekkürler arkadaşlar paylaştıklarınız işimi gördü

Yaş ve Yaş Grupları Hesaplama

Merhabalar,
Konuyla ilgili bir sorum var sizlere, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yukarıdaki formüllerinizden yararlanarak ben bir formül yaptım ilk satırda (B3 te) başarılı oldum, ancak formülü alt satırlara (B4 ve diğerleri) kopyalayınca formül işlemiyor.
C3 hücresindeki formül ise daha önce kullandığım bir listemde gerekli olmuştu ve yine bu site sayesinde sorunum çözülmüştü, ancak bu tabloda formül işlemedi. Yine yardımcı olur musunuz? Ekli dosyayı görüntüle YAŞ VE YAŞ GRUP KODU HESAP.xls

Not: Aslında tarihlerim tarih formatında olsa işim kolay biliyorum ama, veri girerken hızlı olabilmek adına isteğe uyarlanmış kullanıyorum, bu da veriyi kullanmada beni zorluyor, sonuçta size zahmet veriyorum, kusura bakmayın.

Merhabalar,
Konuyla ilgili bir sorum var sizlere, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yukarıdaki formüllerinizden yararlanarak ben bir formül yaptım ilk satırda (B3 te) başarılı oldum, ancak formülü alt satırlara (B4 ve diğerleri) kopyalayınca formül işlemiyor.
C3 hücresindeki formül ise daha önce kullandığım bir listemde gerekli olmuştu ve yine bu site sayesinde sorunum çözülmüştü, ancak bu tabloda formül işlemedi. Yine yardımcı olur musunuz? Ekli dosyayı görüntüle 120661

Not: Aslında tarihlerim tarih formatında olsa işim kolay biliyorum ama, veri girerken hızlı olabilmek adına isteğe uyarlanmış kullanıyorum, bu da veriyi kullanmada beni zorluyor, sonuçta size zahmet veriyorum, kusura bakmayın.

Bende dosyanıza 2007 sürüm ile baktım ve doğru çalışıyor, ancak hesaplamaları otomatik değil el ile seçtiğiniz için formülleri kopyaladığınızda yanlış sonuca ulaşabiliyorsunuz. ya hesaplamayı otomatik yapın ya da F9 tuşuna basın.

Teşekkür

Allah ne muradınız varsa versin, anında çözüldü :)

Merhaba,

Bir önerim olacak size hemşehriyiz diye torpil geçerek :)

Ben tarihi tarih olarak girilmesinden yanayım, yoksa çok basit formüllerde bile hem formül yazana hem xl ye baya yük biniyor diye düşünüyorum.

05.01.1981 diye tarih girmek gerçekten zor ama
5-1-81 ya da
5/1/81 yada
5-1/81 yada
5/1-81 yada
5.1.81 gibi girişler hem daha kolaydır hemde gerçek anlamda xl nin tanıdığı tarih biçimidir.

Tarih Formatı

Tekrar merhaba Necdet Bey, sanırım Samsun'lusunuz, çok sevindim burada sizin gibi konusunda uzman bir hemşehrimin olmasına.
Tarih formatı konusunda çok haklısınız, işin içinden çıkamayınca hemen sizlere müracat edip zorluyoruz sizi. Ama hak verin, nokta, slaş, kesme işaretlerini girmek gerçekten çok zor geliyor. Üstelik bazen 10-15 dk da 100 hastalık kayıt yapmak durumunda kalıyorum. Öyle zamanlarda bir tek karakterin azlığı ya da çokluğu bile önemli oluyor. Yine de çok hazırcı olarak görmeyin beni, dün o formülü bu ve sitenin konuyla ilgili diğer birkaç sayfasından okuyup araştırdım, yaptım da... Ancak işte o "otomatik" olayı yolumu tıkamış, sonucu getiremedim. Zaten hiç daha önceki sorulardan okuyup araştırmadan soru sormuyorum, bir çok sorunumu zaten sizleri okuyarak kendim çözüyorum, tıkanma noktasında ancak sizlere yazıyorum. İyi ki varsınız:), emeğinize sağlık, tekrar teşekkür ediyorum.

Merhaba,

Ben klavye üzerindeki sağdaki rakam tuşlarını kullandığım için / yada - yazmak zor gelmiyor, hatta alışınca bilgi girişi baya hızlanıyor.

Yine de öneririm :)

Bilginizde Ankara yazdığı için hemşehri demiştim oysa Samsunluymuşsunuz, yine hemşehri sayılırız arada bir Çorum var :)

Geri