• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel sinavim var !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan der62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
arkadaslar excelden sinavim var benim ...

benim sorum exceldeki kolonu saga sola cekerken neye göre degisiyor degisme prensibi ne ?

ör. $A1*2 bunu asagi dogru cekersem $A2*2 olacaktir niye 2 yi de 3 yapmiyor ?

sola dogru cekersem de gene ayni kaliyor $A1*2 diye

$ nin A harfini saga da yukari dogru ceksem de sabitliyecegini biliyorum ama diger mantiki anlamadim .

lütfen anlatirmisiniz

arkadaslar excelden sinavim var benim ...

benim sorum exceldeki kolonu saga sola cekerken neye göre degisiyor degisme prensibi ne ?

ör. $A1*2 bunu asagi dogru cekersem $A2*2 olacaktir niye 2 yi de 3 yapmiyor ?

sola dogru cekersem de gene ayni kaliyor $A1*2 diye

$ nin A harfini saga da yukari dogru ceksem de sabitliyecegini biliyorum ama diger mantiki anlamadim .

lütfen anlatirmisiniz

ALLAH zihin açıklığı versin
istediğiniz formül bu sanırım
Kod:
=$A1*SATIR($A2)
dener misiniz

tesekkür ederim.

benim istedigim formülden ziyade mantigi sola gidince hangisi degisir asagi cekersem hangisi degisir

mesala C$4*$B5^3/12 bunu sola dogru cekersem D$4*$B5^3/12 oluyor niye sadece D harfi degisti onu anlamiyorum .

C$4*$B5^3/12 bu formulu asagi dogru cekersekte C$4*$B6^3/12

oluyor . benim anlamak istedigim $ sabitleyici onda saga da sola da ceksem o sabit kalacak anladim da . peki ya digerleri neye göre degisiyor ?

mesala C$4*$B5^3/12 bunu sola dogru cekersem D$4*$B5^3/12 oluyor niye sadece D harfi degisti onu anlamiyorum .

C$4*$B5^3/12 bu formulu asagi dogru cekersekte C$4*$B6^3/12

oluyor . benim anlamak istedigim $ sabitleyici onda saga da sola da ceksem o sabit kalacak anladim da . peki ya digerleri neye göre degisiyor ?

sabitleme ile ilgili bir sorun ben elimden geldiğince anlatmaya çalışayım.
örneğin
Kod:
=A1
yazdığınızda bunu aşağı çektiğinizde 1 olan değer 2. sağ'a çektiğinizde ise A olan değer B olur.
Kod:
=$A1
yazdığınızda ise bunu aşağıya çektiğinizde 1 olan değer 2 olur. sağ'a çektiğinizde ise A sabit kalır.
Kod:
=A$1
yazdığınızda ise bunu aşağıya çektiğinizde 1 olan değer sabittir. sağ'a çektiğinizde ise A olan değer B olur.
Kod:
=$A$1
yazdığınızda ise hem1 olan sabit olur hem de A olan sabit olur.
yani kısaca şudur $ ( dolar ) işareti neyin önünde ise o sabittir.

Geri