• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel ses

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
a1 hücresinde ki değer 100 den büyükse zıırrnnn diye ses vererek uyarsın istiyorum beni eğer a1 hücresindeki değer 100 den küçükse hiç bir şey yapmasın. yardımcı olan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Range("A1").Value > 100 Then
Beep
End If
End Sub

Yulkarıdaki kodu kullandığınızda 100 geçtiğinde Beep sesi çıkarır..

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Beep
End If
End Sub

Yulkarıdaki kodu kullandığınızda 100 geçtiğinde Beep sesi çıkarır..

benim söylemek istediğim dışardan wma falan çalmak tı beep den ziyade birde a1 eğer 100 ise ben ne hareket yaparsam yapayım beep yapıyor başka bir hücreden başka bir hücreye geçsem beep yapıyor benim söylemek istediğim öyle değil a1 den çıkarken zıırrrnn yapsın ve birdaha yapmasın ok. uyarı amaçlı yani yinede çok teşekkür ederim yardımınız için.

benim söylemek istediğim dışardan wma falan çalmak tı beep den ziyade birde a1 eğer 100 ise ben ne hareket yaparsam yapayım beep yapıyor başka bir hücreden başka bir hücreye geçsem beep yapıyor benim söylemek istediğim öyle değil a1 den çıkarken zıırrrnn yapsın ve birdaha yapmasın ok. uyarı amaçlı yani yinede çok teşekkür ederim yardımınız için.

Kod:
Private Declare Function PlaySound Lib "winmm.dll" Alias "PlaySoundA" (ByVal lpszName As String, _
ByVal hModule As Long, ByVal dwFlags As Long) As Long
Const SND_SYNC = &H0
Const SND_ASYNC = &H1
Const SND_FILENAME = &H20000
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [A1]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Call PlaySound([B]"C:\Users\huseyin\Documents\On.wav"[/B], 0&, SND_ASYNC Or SND_FILENAME)
End If
End Sub

Koyu ile işaretlediğim yere çalmasını istediğiniz ses dosyasının yolunu yazınız.

üstat eline koluna sağlık çok güzel tam benim istediğim gibi yalnız senden bir ricam var a1 hücresinde =c1+b1 diye formül var ben c1 deki yada b1 deki değeri değiştirdiğimde de o ses çalsın istiyorum yani a1 hücresindeki değer değiştiği zaman o sesi çalsa çok işimi görür.

üstat eline koluna sağlık çok güzel tam benim istediğim gibi yalnız senden bir ricam var a1 hücresinde =c1+b1 diye formül var ben c1 deki yada b1 deki değeri değiştirdiğimde de o ses çalsın istiyorum yani a1 hücresindeki değer değiştiği zaman o sesi çalsa çok işimi görür.

If Intersect(Target, [A1]) Is Nothing Then Exit Sub

yukarıdaki formulu

If Intersect(Target, Range("A1:C1")) Is Nothing Then Exit Sub

olarak değiştirip denermisin.

Merhaba sayın hüseyinkis. Bir örnek dosya yüklemen mümkün mü ?

Örnek Dosyaya gerek yok excel dosyası açıp Alt + F11 tuşuna basın solda sayfa1 + Sayfa 2
+Sayfa3 ve ThisWorkBook secenekleri var oradan sayfa1 ikikere tıklayın ve kodları oaraya yapıştırın ses dosyasının yerini bildirin yukarıdaki ornekteki adres C:\Users\huseyin\Documents\On.wav benim belgelerim siz kendi adresi verin ve a1 hücresine 100 den büyük rakam girdiğinizde ses otomatiç çalışacaktır.

Geri