• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel semtleri otomatik getirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan htemiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excell
Merhabalar;

Öğrenciler ile semtlerini bir listede yapmak istiyorum. Bir dosyada öğrenci isimi ve semti. Diğer dosyada öğrenci isimi var. Öğrenci isiminin yanına boş bir sütun açıp diğer dosyadan semtlerin otomatik gelmesini istiyorum. Semt dosyasında değişiklik olduğunda burada da değişiklik olsun.

Eğer formülü ile düşünüyorum ancak eğer formülü sadece doğruluk kıyaslaması yapıyor ismi getirmiyor anladığım kadarı ile.

Teşekkürler.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhabalar;

Öğrenciler ile semtlerini bir listede yapmak istiyorum. Bir dosyada öğrenci isimi ve semti. Diğer dosyada öğrenci isimi var. Öğrenci isiminin yanına boş bir sütun açıp diğer dosyadan semtlerin otomatik gelmesini istiyorum. Semt dosyasında değişiklik olduğunda burada da değişiklik olsun.

Eğer formülü ile düşünüyorum ancak eğer formülü sadece doğruluk kıyaslaması yapıyor ismi getirmiyor anladığım kadarı ile.

Teşekkürler.

İyi çalışmalar.

Kod:
=EĞER(EBOŞSA(A2);"";DÜŞEYARA(A2;'Ana- 2. Dosyadan alınacak'!$A$2:$B$1000;2;0))

Ahmet yazan ismin karşısına bu formülü yazara aşağıya doğru çoğaltınız. Açıklamanızdan bunu anladım.

=+'Ana- 2. Dosyadan alınacak'!B2 bunu 1ci dosyada b2'den itibaren aşağı doğru çekin

Merhabalar;
Öncelik ile teşekkürler. Ancak formülü yazfığımda #değer sonucu çıktı bende =DÜŞEYARA(B5;'1'!$B$2:$B$1000;1;0) formülünü sadece yazdım ve öğrenci isimleri geldi şimdi benim istediğim 1 sayfasındaki semtlerin bu isimlere gelen yerlere gelmesi.
Açıklayıcı olması dolayısı ile dosyayı ekledim.
Tekrar teşekkürler.

Ekli dosyalar

Geri