Soru Excel sekmesini başka excel dosyasına kopyalama ve otomatik toplamlarını alma

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
Sorgu proğramı dosyamda toplamları alan bir excel sekmem var. Aynı hücrelere sahip aylık analiz adlı dosyam var. Ben sorgu proğramı dosyamdaki tarih içeren sekmeyi değer olarak Aylık analiz sekmeme kopyalamasını ve aynı hücrelerdeki verileri toplayarak aylık analiz dökümü sekmesine toplamlarını almasını istiyorum. Sorgu programında günlükleri tutup, aylık analize gün gün taşıyıp, toplam aldırarak ay sonunda çizelgemin ototmatik hazır hale gelmesini istiyorum. Emekleriniz için şimdiden teşekkürler. Sorgu programı dosyamın boyutuna büyük dediği için sekmelerle birlite yükleyemedim. formül hatası alıyor şu anda ama sekmeler olunca sorgu programı dosyam normal çalışıyor.
 

Ekli dosyalar

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
bir makro buldum, ancak bu yeni excel olarak kaydediyor, ben aylık analiz adlı excel dosyama sekme olarak kaydetsin istiyorum. ve kaydettiğim sekmelerin aynı hücrelerinin verilerini toplayıp aylık analiz dökümünde göstersin istiyorum. teşekkürler.


Sub SayfalarıKaydet()
Dim KaydetKitap As Workbook
Dim Sayfa As Worksheet
Dim KaydetYolu As String
Dim KaydetAdi As String

' Kaydetme konumu ve dosya adını belirleyin
KaydetYolu = "C:\Users\KULLANICIADI\Desktop\" ' Masaüstü konumunu değiştirebilirsiniz
KaydetAdi = "YeniKitap.xlsx" ' Yeni dosya adını belirleyin

' Yeni kitap oluşturun ve kaydetme konumuna yerleştirin
Set KaydetKitap = Workbooks.Add
KaydetKitap.SaveAs KaydetYolu & KaydetAdi

' Her bir sayfayı kopyalayın ve yeni kitaba yapıştırın
For Each Sayfa In ThisWorkbook.Sheets(Array("Sayfa1", "Sayfa2")) ' Sayfa isimlerini değiştirebilirsiniz
Sayfa.Copy After:=KaydetKitap.Sheets(KaydetKitap.Sheets.Count)
Next Sayfa

MsgBox "Sayfalar başarıyla kaydedildi."
End Sub
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
#2 mesajınızdaki yeni kitap değilde beli bir dosyaya sayfa kopyalama kodu, kendinize uyarlayın.
Kod:
Sub Makro1()
Workbooks.Open Filename:="C:\Users\user\Desktop\dene.xlsm" 'dosya adı yolu
   Workbooks(1).Sheets("aa").Copy before:=Workbooks(2).Sheets(1) 'kopyalanacak sayfa adı aa yı kendinize uyarlayın.
Workbooks(2).Save
Workbooks(2).Close
End Sub
 
Son düzenleme:

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
Ali bey sorumu mazur görün. Kodu kopyalanmasını istediğim dosyamda yeni bir modüle yapıştırdım. doya adı yolumda C:\Users\ASUS\Desktop\ümit\AYLIK ANALİZ dosyası. buraya yeni bir sekme olarak atar diye düşündüm ancak kod çalışmadı. Hatam nerdedir acaba? Kodu bu çalışma kitabınada yapıştırdım olmadı. Sadece aylık analiz dosyasını açıyor. kopyalama yapmıyor. uayarladığım kod aşağıdadır.


Sub Makro1()
Workbooks.Open Filename:="C:\Users\ASUS\Desktop\ümit\AYLIK ANALİZ.xlsm" 'dosya adı yolu
Workbooks(1).Sheets("GÜNLÜK TAKİP").Copy After:=Workbooks(2).Sheets(3) 'kopyalanacak sayfa adı aa yı kendinize uyarlayın.
Workbooks(2).Save
Workbooks(2).Close
End Sub
 

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
Örnek dosya ekledim. Deneyin
Gecenin bir yarısı emekleriniz için çok teşekkür ederim Ali bey. Çok sağolun. kodu kendime uyarladım. Ancak birşey daha sorsam, veren olarak adlandırdığınız klasördeki verilerim formüllü. Alan klasörünede Taşıma işlemi formüllü olarak yapılınca ben kopya üzerinde değişiklik yapınca taşıdığım verilerde değişiyor. Amacım aynı çizelgemi başka dosyaya gün gün taşıyıp, orada aylık analizi, toplamı çıkarmak. Formülsüz taşımak mümkünmüdür acaba?
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Deneyin
CODE]
Sub Makro1()
Workbooks.Open Filename:=ThisWorkbook.Path & "\alan.xlsx" 'dosya adı yolu
Workbooks(2).Sheets.Add
Workbooks(2).ActiveSheet.Name = "kopya"
Workbooks(1).Sheets("kopya").Cells.Copy
Workbooks(2).Sheets("kopya").Cells.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Workbooks(2).Sheets("kopya").Cells.PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats
Workbooks(2).Sheets("kopya").Cells.PasteSpecial Paste:=xlPasteColumnWidths
Workbooks(2).Save
Workbooks(2).Close
End Sub
[/CODE]
 
Son düzenleme:

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
Değerli Ali abim emeğin için çok ama çok teşekkür ederim. Bir sorun ortaya çıktı şimdi, çizelgeyi günlük tutup aylık analizi alacağımı belirtmiştim ya üstadım 1 kez aktarıyor ancak 2. kaydetmeyi yapmıyor. Zaten taşıdın bunu diyor. ilk formül (1), (2),(3) diye sıralayarak kopyalıyordu üstadım.
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Eski sayfa silinsin, aynı isimle yeniden mi kopyalasın. Sayfa isimlerini nereden alıyor.
Daha doğrusu düzenlediğin kodu cevabına eklersen
 
Son düzenleme:

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
hayır üstadım. veren olarak adlandırdıgınız listede ben 01 kasımı oluşturup alan adlı listeye kaydedicem. 02 kasımda yine verende liste oluşturup alan adlı listeye kaydedicem. böyle böyle 30 günü kaydedip, genel tplamını alıcam Üstadım.
 

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
ilk formül veren adlı listede her aktara bastığımda kopya1, kopya2, kopya3 diye sırasıyla kendisi kaydediyordu. Formüllü alan ilk kod bu anlamda işimi görüyor yani üstadım. İkinci yazdığınız koda ekleme yapim dedim olmadı.

bu bölümü eklemiştim ikinci koda

before:=Workbooks(2).Sheets(1)
 

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
Eski sayfa silinsin, aynı isimle yeniden mi kopyalasın. Sayfa isimlerini nereden alıyor.
Daha doğrusu düzenlediğin kodu cevabına eklersen
kod sorunsuz çalışıyor üstadım. ben bu kodu kasım 30 çektiği için kasımın her günü oluşturup kaydedicem. En sağındada aylık toplamlarımı aldırcam. Ancak ikincikez çalışmıyor. Aynı adda bir sekme kopyaladın zaten diyor

Kod:
Sub Makro1()
Workbooks.Open Filename:=ThisWorkbook.Path & "\AYLIK ANALİZ.xlsm" 'dosya adı yolu
Workbooks(2).Sheets.Add
Workbooks(2).ActiveSheet.Name = "GÜNLÜK TAKİP"
Workbooks(1).Sheets("GÜNLÜK TAKİP").Cells.Copy before:=Workbooks(2).Sheets(1)
Workbooks(2).Sheets("GÜNLÜK TAKİP").Cells.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Workbooks(2).Sheets("GÜNLÜK TAKİP").Cells.PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats
Workbooks(2).Sheets("GÜNLÜK TAKİP").Cells.PasteSpecial Paste:=xlPasteColumnWidths
Workbooks(2).Save
Workbooks(2).Close
End Sub
 

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
ilk yazdığınız koddaki Workbooks(1).Sheets("GÜNLÜK TAKİP").Copy After:=Workbooks(2).Sheets(3) buna benzer bir bölüm son koda mı eklenecek acaba üstadım. Kusura bakmayın derdimi anlatmak adına işinize karışıyorum.

ilk yazdığınız koda kaç defa basarsam aylık analiz dosyama GÜNLÜK TAKİP, GÜNLÜK TAKİP(1), GÜNLÜK TAKİP(2),GÜNLÜK TAKİP(3) düiye atıyordu üstadım.
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Peki Aralık ayında ne yapacaksınız. GÜNLÜK TAKİP(32), GÜNLÜK TAKİP(33)..........diye gider.
 

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
hayır üstadım o zaman, kasım ayı bitince bu çizelgemi farklı yere kopyalıcam kasım ayı arşiv olarak kalacak. Bu sefer aralık ayında baştan başlayıp, temiz çizelgemi klasöre atıp, genel toplam sekmem oluyor başlangıçta sadece, baştan hergün GÜNLÜK TAKİP, GÜNLÜK TAKİP(1), GÜNLÜK TAKİP(2),GÜNLÜK TAKİP(3) diye kaydedicem.
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Bu işlemi günü gününe mi yapıyorsun.
Veren dosyasında tek bir sayfa yada sabit sayfa var ona günlük veri işleyip, alan dosyasına aktarıp, ertesi gün, dünkü verileri silip tekrar veri mi giriyorsunuz.
 

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
aynen dediğiniz gibi üstadım. Günlük yapıyorum. Başka yere kaydedip silip tekrar o günün verilerini giriyorum. Kusura bakmayın tam anlatamadım kendimi.
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
veren dosyasında verileri soldaki ilk sekmeye (ilk sayfaya) yazıyor ve her günün akşamı işlemler bittikten sonra aktarma yapıyorsanız. Yeni sayfanın adını Kasım04 Kasım05.....şeklinde oluşturan kod aşağıda.
Kod:
Sub Makro1()
ad = Format(Range("G1"), "mmmmdd")
Workbooks.Open Filename:=ThisWorkbook.Path & "\alan.xlsx" 'dosya adı yolu
Workbooks(2).Sheets.Add
Workbooks(2).ActiveSheet.Name = ad
Workbooks(1).Sheets(1).Cells.Copy
Workbooks(2).Sheets(ad).Cells.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Workbooks(2).Sheets(ad).Cells.PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats
Workbooks(2).Sheets(ad).Cells.PasteSpecial Paste:=xlPasteColumnWidths
Workbooks(2).Save
Workbooks(2).Close
End Sub
 
Son düzenleme:

Sebahattinnn

Altın Üye
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
106
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2025
Allah razı olsun üstadım. Çok sağolun. Uğraştırd1699120689018.pngım sizi. Ancak bu uyarının sebebi günlük 1 defamı kayıt yapabilirim acaba ? Haftasonları mesaide olmadığımdan pazartesi 3 günlük yapıyorum ( cumartesi, pazar, pazartesi) Yukarıda hergün dedim kusura bakmayın, kodun bu şekilde çalışacağını düşünmemiştim. Hakkınızı helal edin, bu şekilde kalırsa da ben uğraşırım bi şekilde., emekleriniz için Allah razı olsun tekrardan. Çok sağolun

2474761699120689018.png1699120689018.png
 
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
1,200
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Veren dosyasında verilerde tarih sütrunu varmı?
 
Üst