• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel sayfasındaki fotoğrafları jpg. formatında klasöre alma

Excel Vers. ve Dili
OFFICE PRO PLUS 2019
Elimde ekte gönderdiğim listenin uzun versiyonu var. A sütununda ürünlerin referansları , B sütununda ise excele kes / yapıştır ile yapıştırılmış şekli var. Bu fotoğrafların hepsini ,bir klasöre jpg formatında ve a sütunundaki isimlerine göre nasıl isimlendirip kaydedebilirim.?

Ekli dosyalar

A sutunu ile ilgili 404-439-578788-789 satırlarda resimler mevcut ama a sutununda isimler yok

Son düzenleme:
Teşekkürler , mükemmel olmuş. Tam istediğim gibi.Elinize sağlık.Peki kaç satıra kadar işlem yapıyor? 3000 satır lık liste var.

Son düzenleme:
Teşekkürler , mükemmel olmuş. Tam istediğim gibi.Elinize sağlık.Peki kaç satıra kadar işlem yapıyor? 3000 satır lık liste var.

Siz kime yazdınız bu mesajı cevabı iki kişi yazmış!

Bu konu hakkında bende teşekkür ederim. sizden daha önceki konulardan aldım kullandım ve çok rahat bir şekilde istediğimiz resim formatına çekiyor.

Merhaba , sayın halit3 'in kodları daha düzgün çalışıyor , konuya alternatif sunduğum çözüm dosyasını kaldırıyorum özür dilerim.

@ridvansahin ;

Bence, ekli dosyadaki basit ve efektif kodlar böyle bir iş için yeterli olur....

Resimler bilgisayarda C:\TestFolder klasörüne aktarılır...

.

Ekli dosyalar

Fakat resimlerin kalitesi bozuluyor. Buna çözüm vR mı? Direk orjinal fotoğraflari alabilmek mümkün mü?

ayrıca @EmrExcel16 nın gönderdiği makrolu dosya 2000 satırlık listeden tek tuşla 1 dk içinde tüm fotoğrafları almıştı. Sonradan öncesinde ve sonrasında paylaşılmış olan dosyalar aynı şeyi yapamadı. @EmrExcel16 Hocam , dosyayı tekrar paylaşmanız mümkün müdür?

Bu dosyayı bir dene kodları sadeleştirdim hızına bak

Ekli dosyalar

HOCAM son gönderdiğinizi test ettiniz mi? Bende çalışmadı maalesef.

HOCAM son gönderdiğinizi test ettiniz mi? Bende çalışmadı maalesef.

Cevaplarınızı yazarken alıntı yaparak yazın yada kullanıcı ismini yazınız zira konuya birkaç kişi cevap yazmış
sorunuz bana ise çalışmadı dediğiniz dosyaya ait hata aldığınız ekran görüntüsünü ekleyiniz

Bence bu konu gereksiz yere uzayıp, gidiyor... soruyu soran kişiye değişik kişilerden alternatifler verilmiş ve bunların arasından bir tanesi de kendisi tarafından uygun bulunmuş.

Artık işi sid*k yarışına çevirip uzatmanın gereği yok diye düşünüyorum...

.

Ben emek veren herkese çok teşekkür ederim. Herkese iyi çalışmalar diliyorum.

ayrıca @EmrExcel16 nın gönderdiği makrolu dosya 2000 satırlık listeden tek tuşla 1 dk içinde tüm fotoğrafları almıştı. Sonradan öncesinde ve sonrasında paylaşılmış olan dosyalar aynı şeyi yapamadı. @EmrExcel16 Hocam , dosyayı tekrar paylaşmanız mümkün müdür?
Öncelikle teşekkür ederim, kodu tekrar yayınlamaya gerek olmadığıni düşünüyorum zaten ayni kodlar sizde mevcut, ayrica bir ilaveniz olduğunda , isteğinizin durumuna göre bakarız. İyi çalışmalar.

Çok teşekkürler. İyi çalışmalar.

Geri