• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel sayfasında textbox'lar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-2007/2010
Merhabalar,
excel sayfasında 50'ye yakın textbox'ım var. value değerine göre visible/invisible yapmak istiyordum. daha önce userform üzerinde textbox'larda kullandığım kodu kullandım ama excel sayfasındaki textboxlarda bu kod çalışmadı, ve controls kısmında hata verdi. kod aşağıdaki gibi;

With Sheets("alfa")
Dim m As Integer
For m = 1 To 50

Sayfa2.Controls("textbox" & m).Visible = Sheets("alfa").Cells(m + 1, 15).Value 'controls kısmı userformda kullanılıyor sanırım. excel sayfası için hangi kodu kullanmam gerekiyor.

Next
End With

m = Empty

denediğim alternatif: sheets("Sayfa2")("textbox" & m).Visible = Sheets("alfa").Cells(m + 1, 80).Value

bu şekilde olmadı maalesef, fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Merhabalar,
excel sayfasında 50'ye yakın textbox'ım var. value değerine göre visible/invisible yapmak istiyordum. daha önce userform üzerinde textbox'larda kullandığım kodu kullandım ama excel sayfasındaki textboxlarda bu kod çalışmadı, ve controls kısmında hata verdi. kod aşağıdaki gibi;

With Sheets("alfa")
Dim m As Integer
For m = 1 To 50

Sayfa2.Controls("textbox" & m).Visible = Sheets("alfa").Cells(m + 1, 15).Value 'controls kısmı userformda kullanılıyor sanırım. excel sayfası için hangi kodu kullanmam gerekiyor.

Next
End With

m = Empty

denediğim alternatif: sheets("Sayfa2")("textbox" & m).Visible = Sheets("alfa").Cells(m + 1, 80).Value

bu şekilde olmadı maalesef, fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
"Controls" yerine "Shapes" kullanarak deneyin.

Sayın Turist, yardımınız için çok teşekkür ederim, "Shapes" kullanınca çalıştı.
Ömer Bey, uyarınız için teşekkür ederim. hata belli bir kısımda verdiği için ilgili kısmı kod olarak gönderdim. sorun kısmını anlaşılır yazmaya gayret ediyorum. Sağolsun, Sayın Turist nokta atışı yaptı. ilginize yardımlarınıza tekrar teşekkür ediyorum. iyi çalışmalar,

Geri