• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel sayfasında satırları sınırlamak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
excel 360 TR 64bit
excel sayfasında satırları sınırlamak istiyorum.yani sayfamda 500 satırım olsun.formüllemek için bir sütun seçtiğimde binlerce satırı formülleme yapıyor.buda exceliçok yavaşlatıyor.onun için max 500 satıra kadar seçim yapabilsin

500. satırdan sonrakileri gizleyebilirsiniz.

İstediğiniz satırdan itibaren seçin mesela 21. satır diyelim daha sonra ctrl ve shift tuşlarına beraber basarak aşağı okuna basın ve sayfa sonuna kadar seçim gidecektir. Daha sonra sağ tıklayıp satırları gizle demeniz yeterli olur.

İstediğiniz satırdan itibaren seçin mesela 21. satır diyelim daha sonra ctrl ve shift tuşlarına beraber basarak aşağı okuna basın ve sayfa sonuna kadar seçim gidecektir. Daha sonra sağ tıklayıp satırları gizle demeniz yeterli olur.

ctrl ve shift tuşuna basıp bir satır seçtiğimde ve ok tuşuna bastığımda sadece seçtiğim satır seçili kalıyor.ama sol tıkla tutup aşağı doğru çektiğimde satırları seçıyor fakat excel aşağıya doğru sonsuzca gidiyor.bunun daha başka yolu yokmu.üstten bir sütun seçip formülü sütundakı butun formullerı uyguladığından exce müthiş yavaşlıyor.

Sizin bahsettiğiniz yavaşlama olayını bende daha önce yaşamıştım ve gerçekten zor oluyor, bu şekilde çalışmak. Eğer isterseniz bir makro hazırlayıp, bir sütunda istediğiniz satır kadar aynı formülü girebilirsiniz. Böylece tüm sütunu seçmeyip, oldukça uzun olan satır sayısı kadar seçim işlemini de makro ile halledebilirsiniz. Bunu yapabilmek için, öncellikle formülünüzü makro kaydet yaparak oluşturmanız, böylece örnek olarak yazdığım makro da ki "=SUM(RC[-2],RC[-1])" formül yerine oluşturduğunuz formülü yazabilirsiniz.
Satır sayısı içinde, makroda ki 20 yazan yere istediğiniz satır sayısını yazabilirsiniz.
For i = 1 To 20
Makro yazma konusunda çok yeniyim, umarım bu yazdığım basit çözüm işinize yarar.

Ekli dosyalar

Sizin bahsettiğiniz yavaşlama olayını bende daha önce yaşamıştım ve gerçekten zor oluyor, bu şekilde çalışmak. Eğer isterseniz bir makro hazırlayıp, bir sütunda istediğiniz satır kadar aynı formülü girebilirsiniz. Böylece tüm sütunu seçmeyip, oldukça uzun olan satır sayısı kadar seçim işlemini de makro ile halledebilirsiniz. Bunu yapabilmek için, öncellikle formülünüzü makro kaydet yaparak oluşturmanız, böylece örnek olarak yazdığım makro da ki "=SUM(RC[-2],RC[-1])" formül yerine oluşturduğunuz formülü yazabilirsiniz.
Satır sayısı içinde, makroda ki 20 yazan yere istediğiniz satır sayısını yazabilirsiniz.
For i = 1 To 20
Makro yazma konusunda çok yeniyim, umarım bu yazdığım basit çözüm işinize yarar.[/QUOTkardeş bu çare olmadı malesef.

For i = 1 To 20
Makro yazma konusunda çok yeniyim, umarım bu yazdığım basit çözüm işinize yarar.

kardeş bu çare olmadı malesef.

Alt+F11 ile Vba kısmına girin.
Kodu, çalışma kitabınızın ThisWorkBook Kısmına ekleyin. Sadece bu aralıkta işlem yapmanızı sağlar.
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
    ActiveSheet.ScrollArea = [a1:b500].Address
End Sub

önce 501. satırın hepsini seç
shift+end
sonra end tuşunu bırak shift basılı kalsın
shift basılı iken alt ok'a bas sayfanın en altına kadar seçer
sonra da gizle

Geri