• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel sayfası gozukmeden form calıssın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaslar buradan edındıgım kodlar sayesınde kendı capımda bıseyler yapmaya calıstım.Dosyam ektedır.Yapamadıgım seyler sunlar bırıncısı excel sayfası gorunmeden bır form acılsın yaptırmak ıstegım ıslemlerı ordan secıp yaptırayım. ( fakat bazı hesaplamarım ıcın 2 tane combocox kullandım kendı sayfası harıcınde calıstıramadım.) Bu konuda yardımcı olacak arkadaslara sımdıden tesekkurler

Ekli dosyalar

form hazır. buton isim ve hangi butona basınca hangi form açılacağını belirlemeniz yeterli.

İyi Çalışmalar.

Ekli dosyalar

Dosya uzerınde bıraz degısım yaptım soyle bır sorunla karsılastım 2 tane comboxla secım yapıyorum secılen 2 degerım kesıstıgı degerı textboxa atıyorum.Sorun su form calısıp ıslem yaptırdıgım zaman kesısım degerı textboxa gelmıyor ıllakı kendı bulundugu sayfada secım yapmak zorunda kalıyorum bunu nasıl halledebılırım.

Ekli dosyalar

ilgili userform un intalize olayına worksheet select yapmanız gerekir. Hangi userform üzerindeki combobox seçimi yapıyorsunuz. Konuyu daha detaylı anlatırsanız daha çabuk cvp alabilirsiniz.

İyi Çalışmalar.

dosyayı son halıyle tekrar yukledım 11 , 3 ve 1 nlou userformlarda dediğim olayı gerceklestıremedım.Yanı 1.Comboboxta A7 2 Comboboxta B6 Hücreleri içindeki verileri secip bunların kesısımı olan B7 hucresı içindeki veriyi başka sayfada çalışırken textboxta göremiyorum.

Ekli dosyalar

sayın faruk bey bir sorum olacak

yukarıdaki örnekte excel kapalı form ekranda kalıyor yani excel sayfası gözükmeden formlarla

işlem yapılıyor

fakat exceli kapattığımızda bilgisayarın görev yönetiminde yani arka planda

açılıp kapanmış excel hala çalışıyor exceli kaç defa açıp kapatıysam excel aslında hala çalışıyor

bunu nasıl önlerim

ActiveWorkbook.Close benim koddamı bir yanlışlık var

saygılar

sayın faruk bey teşekkürler

sorumun cevabını buldum

Application.Quit

dosyayı son halıyle tekrar yukledım 11 , 3 ve 1 nlou userformlarda dediğim olayı gerceklestıremedım.Yanı 1.Comboboxta A7 2 Comboboxta B6 Hücreleri içindeki verileri secip bunların kesısımı olan B7 hucresı içindeki veriyi başka sayfada çalışırken textboxta göremiyorum.

sayın faruk59;
probleminiz çözüldümü bilmiyorum ama eğer problemi doğru anlamışsam comboboxların kod kısmına veri aldığı sayfayı seçdirmelisiniz diyebilirim.
veriyi almadan önce seçeceği sayfayı bu kod ile gösterin.

Kod:
Sheets("sayfa3").Select

İlgilenen butun arkadaslara tesekkurler sorunumu veri sayfasını tanımlayarak cozdum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri