• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel sayfalar arası veri gönderme

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
sayfa 1 deki a5 hücresinin içindeki değeri butona basınca
sayfa 3 deki c4 hücresine yazdırmayı sağlayan kodu öğrenebilirmiyim çok acil olduğu için site içinde sağlıklı bir arama yapamadım (göz ucuyla baktım) şimdiden yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

sayfa 1 deki a5 hücresinin içindeki değeri butona basınca
sayfa 3 deki c4 hücresine yazdırmayı sağlayan kodu öğrenebilirmiyim çok acil olduğu için site içinde sağlıklı bir arama yapamadım (göz ucuyla baktım) şimdiden yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

merhaba
boş bir module kopyalayınız
Kod:
Option Explicit
Sub değer()
Sheets("Sayfa1").Range("A5") = Sheets("Sayfa3").Range("C4").Text
End Sub

peki sayfa3 ün ismi değiştiğinde ne olacak

Sheets("Sayfa1").Range("A5") = Sheets("Sayfa3").Range("C4").Text
ben her gün sayfa3 ün ismini değiştirmek zorunda kalıyorum sayfa3 bugün 29.06.2011 ise yarın 30.06.2011 oluyor ben bugün 29.06.2011 sayfasındaki C4 nesnesini sayfa1 deki a5 hücresine gönderdim ama yarın tekrar mı kod yazacağım yani demem o ki sayfa1 in adı sabit sayfa3 ün adı her gün değişiyor tekrar yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim.

siz örnek dosya eklemeyin
biz ezbere kod yazalım ondan sonra sorun bizde olsun öyle mi_?
ben kabul etmiyorum bu soruyu

üstad dur hemen kızma yaaa istediğin dosya olsun göndereyim sana

örnek dosya

üstad dosyayı gönderdim sen kızmayasın diye :)

Ekli dosyalar

• 29.xlsx
    29.xlsx
    10.5 KB · Görüntüleme: 12
üstad dosyayı gönderdim sen kızmayasın diye :)

kızmakta haksız mıyım
G1 hücresine yazdığınız tarih'e göre verileri alacak
Kod:
Option Explicit
Sub veri_getir()
Dim ts
ts = MsgBox(Format(Sheets("Sayfa3").Range("G1").Text, "dd.mm.yyyy") & _
" Verileri Aktarayım Mı_?", vbYesNo, "Onay")
If ts = vbNo Then Exit Sub
Sheets("Sayfa3").Range("C4") = Sheets(Sheets("Sayfa3").Range("G1").Text).Range("A5")
Sheets("Sayfa3").Range("K4") = Sheets(Sheets("Sayfa3").Range("G1").Text).Range("B5")
MsgBox "Verileri Aktardım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

benim tuttuğum excel de sayfaların adı günün tarihi mesela bugün açtığım excel sayfası 08.07.2011 yarın da açacağım excel de 09.07.2011 olacak ama ben bugün geldiğimde dünkü excel çalışma sayfasını açıp yani 07.07.2011 çalışma sayfasını açıp butona basıp o sayfadaki a5 ve d5 hücrelerindeki bilgileri bugün açtığım yeni olan yani 08.07.2011 a1 ve d1 hücrelerine otomatik aktarsın aynı şekilde bu her gün tekrarlanacak yarın da 08.07.2011 deki a5 ve d5 deki verileri 09.07.2011 sayfasındaki a1 ve d1 e aktaracak yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. (peşin)

benim tuttuğum excel de sayfaların adı günün tarihi mesela bugün açtığım excel sayfası 08.07.2011 yarın da açacağım excel de 09.07.2011 olacak ama ben bugün geldiğimde dünkü excel çalışma sayfasını açıp yani 07.07.2011 çalışma sayfasını açıp butona basıp o sayfadaki a5 ve d5 hücrelerindeki bilgileri bugün açtığım yeni olan yani 08.07.2011 a1 ve d1 hücrelerine otomatik aktarsın aynı şekilde bu her gün tekrarlanacak yarın da 08.07.2011 deki a5 ve d5 deki verileri 09.07.2011 sayfasındaki a1 ve d1 e aktaracak yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. (peşin)

sorunuzu anlamadım.
nasıl bir işlem istiyorsunuz örnek dosya'da açıklama ekleseniz daha iyi olmaz mı_?

örnek

örnek istemişsiniz uygulamalı bir örnek gönderdim aslında basit ama ben çok vba bilmediğim için bana biraz karışık geldi şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

örnek istemişsiniz uygulamalı bir örnek gönderdim aslında basit ama ben çok vba bilmediğim için bana biraz karışık geldi şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

merhaba
boş bir module kopyalayın ve istediğiniz sayfada çalıştırın.
Not : son sayfada çalıştırmayın çünkü bir üst sayfası olmayacaktır.
Kod:
Option Explicit
Sub tarih()
Sheets(Format(Day(ActiveSheet.Name) + 1 & "." & Month(ActiveSheet.Name) _
& "." & Year(ActiveSheet.Name), "dd.mm.yyyy")).Range("A2") _
= ActiveSheet.Range("A5")
Sheets(Format(Day(ActiveSheet.Name) + 1 & "." & Month(ActiveSheet.Name) _
& "." & Year(ActiveSheet.Name), "dd.mm.yyyy")).Range("B2") _
= ActiveSheet.Range("B5")
End Sub

Geri