• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel-powerpoint bağlantısı

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhabalar..

Şu şekilde bir soru sormak isterim.. Elimde her ay güncellenen bir excel datası var.. Bu data sürekli olarak PP sunumuna çevriliyor.. Her ay yeni datalar eklendiği için özel yapıştır maalesef sorunumu çözemiyor..

Kısaca.. Excel de yapacağım her türlü değişikliğin hemen PP'ye yansımasını istesem.. Bunu makro ile nasıl çözebilirim..

Yardımcı olabilirseniz çok sevinir ve beni önemli bir külfetten kurtarabilirsiniz..

Bu arada benzer konular var ama makro ile düzenleme göremediğim için yeni bir başlık da konuyu ifade etmek istediğimi de yanlış anlamalara mahal vermemek adına hatırlatmak isterim..

Teşekkürler..

.

Özel yapıştır oluyor.

Excel'den Copy

PP'ye Paste Special > Past Link > OK

...

evet oluyor..ama ileriki süreçlerde yani yeni sütun eklemeleri sütun çıkarmalarında ciddi sorunlar ortaya çıkıyor..mesela mart ayındayız..son 1 yıllık datayı toplamış grafiği yapmışız..ardından nisana geçince ve excel de güncelleme yapınca maalesef bu güncelleme PP de etkisiz kalıyor..

ne dersiniz..

teşekkür ederim..

evet oluyor..ama ileriki süreçlerde yani yeni sütun eklemeleri sütun çıkarmalarında ciddi sorunlar ortaya çıkıyor..mesela mart ayındayız..son 1 yıllık datayı toplamış grafiği yapmışız..ardından nisana geçince ve excel de güncelleme yapınca maalesef bu güncelleme PP de etkisiz kalıyor..

ne dersiniz..

teşekkür ederim..

.

O zaman siz bir örnek dosya ekleyin üzerinden gitmeye çalışalım.

.

PP de Ekle seçeneğinden bir excel ekleyin ve daha sonra verileri diğer excel dosyasından özel yapıştırdan BAĞ YAPIŞTIR ile yapıştırın böylece excel çalışmasında yaptığınız değişiklikler pp de de değişecektir.

Şu da olabilir eğer sadece pp'yi sunum amaçlı kullnıyorsanız excel seçeneğinde
kamera düğmesi var, sizin için denedim pp de bir excel açtım ve başka bir excelin verilerini kameraladım her türlü değişikliği pp'ye yansıtıyor umarım işinizi görür.

Geri