• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel menü çubuğundaki yazdır düğmesi tıklandığında şarta göre uyarı verebilirmi.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Merhaba;
Değerli Hocalarım, Excel sayfasında menü çubuğundan yazdır düğmesi tıklandığında şarta bağlı bir uyarı vemek mümkünmü? Bu sayfayı bir kaç kişi kullanıyor, malesef gerekli şartlar oluşmadan yazdıra basarak gereksiz kağıt tüketimine neden olunuyor.Düğme eklemeyi düşündüm ama bildiğiniz gibi alışkanlıklar işte, yinede yazdır düğmesine gideceklerdir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba

Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Cancel = True
MsgBox ("üzgünüz çıktı almak yasak")
End Sub

istediğiniz bu şekilde mi_?
kodlar alıntıdır.

Sayın çılgın86'lı ;
İlginize teşekkür ederim. Yazdğınız kodları sayfanın altına attım. Yazdır düğmesini tıkladığımda uyarı vermedi.

selam arkadaşım bu kodu thisworkbook sayfanıza yapıştırınız denedim şu an çalışıyor

Ekli dosyalar

Merhabalar;

Ekteki dosya işinizi görür sanırım.A1 hücresindeki değer 10'dan küçük olduğu müddetçe yazdır butonları pasiftir.Siz bu kısmı sizin koşullarınızla değiştirirseniz çalışanlar sadece koşullar hazır olduğunda yazdır butonuna basabilirler.

NOT:Thisworkbook kısmında da kodlar var dosyanızda onları da kullanmalısınız.

Ekli dosyalar

Merhaba;
"Çılgın86'lı" ve "peleryn", İlginize teşekkür ederim.İstediğim gibi oldu. İşlerinizin kolay gelsin.

Geri