Excel Makro Giriş

Excel Vers. ve Dili
VBA 2003
Merhaba, Ekteki dosyadaki üst başlıkların girişini yaparken, ekrandaki bir tuşa basarak bir popup açılmasını ve A1'den G1'e kadar olan üst başlıklara ait bilgilerin bu popup vasıtası ile sıradaki satıra, ilgili başlığın altına yazılmasını istiyorum. Buraya giriş yaparken Description başlığı altındakiler hariç olmak üzere diğer başlıklar için girişlerin zorunlu olması çok önemli. Ayrıca Type başlığını da I kolonundaki değerlerden seçmek istiyorum. First Date ve Last Date başlıklarına girişler de tarih formatında olmalı.

Bu konu ile ilgili bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Kemal Demir

Özel Üye
Merhaba, Ekteki dosyadaki üst başlıkların girişini yaparken, ekrandaki bir tuşa basarak bir popup açılmasını ve A1'den G1'e kadar olan üst başlıklara ait bilgilerin bu popup vasıtası ile sıradaki satıra, ilgili başlığın altına yazılmasını istiyorum. Buraya giriş yaparken Description başlığı altındakiler hariç olmak üzere diğer başlıklar için girişlerin zorunlu olması çok önemli. Ayrıca Type başlığını da I kolonundaki değerlerden seçmek istiyorum. First Date ve Last Date başlıklarına girişler de tarih formatında olmalı.

Bu konu ile ilgili bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler.
Merhaba,

Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.Biraz daha açık anlatabilirmisiniz.Örnek vererek ilerlememiz daha hızlı ve sağlıklı olur kanısındayım.

Teşekkurler.

Excel Vers. ve Dili
VBA 2003
Merhaba,

Dosyadaki en ust satirdaki bilgilerin altlarina giris yapmak yerine, ekranda butona basmak ve cikacak olan bir ust ekranda soz konusu bilgileri yazmak istiyorum. Bu ust ekranda ok tusuna bastigimda da siradaki ilk satira ilgili bilgiler yazilsin istiyorum. Umarim aciklayabilmisimdir.

Tesekkurler,

Excel Vers. ve Dili
VBA 2003
Merhaba, Dosyadaki en ust satirda yer alan bilgilerin direk altina giris yapmak yerine, ekranda bir tusa basip, ekrana yeni bir ust ekran tasimak ve bilgileri bu ust ekrana girmek istiyorum. Ust ekrandaki ok tusuna bastigimda da bilgilerin siradaki ilk satira yazilmasini saglamak istiyorum. Tesekkurler,

Excel Vers. ve Dili
VBA 2003
Super

Merhaba, Cok tesekkur ederim. Ancak ekteki hata mesajini aliyorum. Bu konu ile ilgili ne yapabiliriz. Tesekkurler.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sheets("archiveformatdescription").Range("E" & FEDEAL1).Value = DateValue(TextBox4.Text)
kodlarda hata veren satır bu bununsebebi hücreye tarih formatı olmadan atmanız yani 1 yazarsanız hata verir ama 12.12.2009 yazarsanız vermez.bunu kırmızı yazıyı silerek engellersiniz ama sayfada formül varsa yazılanı tarih olarak algılamaz.textboxa tarih yazın hata vermeyecektir.saygılar.

Excel Vers. ve Dili
VBA 2003
Malesef tarih formatinda girdigimde de ayni hata mesajini aliyorum. Ben bir yerde hata yapiyor olabilir miyim? Ekte goruntuyu gonderiyorum. Tesekkurler,

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
son eklediginiz resimde tarihi 12.12.20009 olarak girmişiniz. yani belki o tarih gelecek ama excel o tarihte kesin hata verecek anlaşılan :)

Excel Vers. ve Dili
VBA 2003
Ekteki gibi her durumda hata mesaji aliyorum. Sizi cok ugrastirdim kusura bakmayin. Ben bir yerde hata yapiyor olabilir miyim? Tesekkurler.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
6.mesajdaki dosyayı yeniledim. bende sorun yoktu datevalue'yi kaldırdım bir daha deneyin tekrar hata vermemeli.