• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel ileri bi tarihe alarm görsel yada sesli

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
arkadaşlar excel de ileri bir tarih girildiğinde o tarih yaklaştığında sesli bir uyarı yapılabilirmi yada tarihin girildiği o hücre farklı bir renge dönüşebilirmi eğer böyle bi şey varsa anlatırsanız sevinirim herkese işlerinde bşarılar

arkadaşlar excel de ileri bir tarih girildiğinde o tarih yaklaştığında sesli bir uyarı yapılabilirmi yada tarihin girildiği o hücre farklı bir renge dönüşebilirmi eğer böyle bi şey varsa anlatırsanız sevinirim herkese işlerinde bşarılar

Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

.

Ekli dosyalar

işte bu

saatlerdir düşünüyorum bir türlü bulamadım boşuna dememişler bilginin bedeli yoktur diye ne kadar tşk etsem azdır 1000 tane misket bulmuş çocuk gibi sevindim çok tesekkürler espiyonajl

Rica ederim, işinize yaradığına sevindim.

İyi çalışmalar..

espiyonajl arkadaşım..bugünün tarihten bir hafta önce kırmıza boyanması için formülü nasıl geliştirebilirim??

espiyonajl arkadaşım..bugünün tarihten bir hafta önce kırmıza boyanması için formülü nasıl geliştirebilirim??

=D3=BUGÜN()-7 bu şekilde kullanırsanız sadece bir hatfa önceki gün renkli olur.

=D3>=BUGÜN()-7 bu şekilde yazarsanız bir hafta ve ondan sonraki günler renkli olur..

.

kusura bakmayın arkadaşlar.espiyonajl birde benim şu sorumu inceleyiversen. :( çok acil olmasa yazmazdım.

Merhaba arkadaşlar;Ben forumda yeniyim ve nereye sorunumu yazacağımı bilmediğimden buraya yazıyorum.Bağışlayın lütfen.Benim sorunum 1-A1 ve A20 hücrelerinde tarihler var 2-B1 de BUGÜN() var.Koşullu biçimlendirme kullanarak A1 ve A20 aralığındaki tarihler den bugüne rastlayanları Kırmızı renk yaptım.Ama bir türlü tarihlerden herhangi birisi ve ya birkaçı geldiğinde bana bilgisayarımı açtığımda daha excel sayfama girmeden bir SESLİ İKAZ vere bir şey bulamıyorum internette.bana yardımcı olursanız çok sevineceğim.Şimdiden çok teşekkür ediyorum.İyiki varsınız.

Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

.

gonderın ıcın teşekkruler fakat senden ricam benm gibi exeli tam anlamıyla bılmyenlere de kısa ca ne yapacagını soylemen wallahi 1 saatir sayfanın ıcerısınde gezınıyorum exell de senın gonderdıgın dosyaya bakınıyorum ama acıkcası çozemedım olayı :)

gonderın ıcın teşekkruler fakat senden ricam benm gibi exeli tam anlamıyla bılmyenlere de kısa ca ne yapacagını soylemen wallahi 1 saatir sayfanın ıcerısınde gezınıyorum exell de senın gonderdıgın dosyaya bakınıyorum ama acıkcası çozemedım olayı :)

Merhaba,

Sayfa içinde bir açıklama yapmıştım. Tekrar açıklamaya çalışayım.

D3 hücresine bugünün tarihini yazdığınızda hücre rengi kırmızı olacaktır. Bu renklendirme ise koşullu biçimlendirme ile gerçekleşmektedir. İmleç D3 hücresinde iken menülerden koşullu biçimlendirmeye girerek formülü gözlemleyebilirsiniz.

=D3=BUGÜN()

.

Merhabalar;
Office 2007 kullanıcısıyım, J sütunum ileri ve geçmiş tarihleri içeriyor.

İstiyorum ki sütunda yazan tarihlere 10 gün kala ve o tarihi geçtiğinde sütun kırmızı olsun ve hatta sesli uyarı versin. Acil yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla..

office 2002 -2003 kullanıyorum -biçim - koşullu biçimlendirme- formül kısmına aşağıdaki formül yazılıp,biçim kısmından da istenilen renk seçilebilir
=BUGÜN()>=j1-10
sesli ikaz konusunda benim de bir fikrim yok

J sütunu

Elinize birikiminize sağlık, sayenizde excelde formül öğrendim, ofiste iş çözen adam oldum. Nasıl teşekkür ederim bilemiyorum.

Bir de, hücredeki tarihe 10 gün kalanların farklı renk, tarihi geçenlerin farklı renk olarak gözükmesi için =BUGÜN()=j1-10 , =BUGÜN()>j1-10 formüllerini mi kullanmam gerekiyor?

ben sesli uyar ile ilgili formülü bulamadım yardımcı olurmusunuz..rica etsem..

Merhabalar. Altın üyelik istendiği için örnek dosyadan faydalanamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? zatcomtr@gmail.com a mail de atabilirsiniz. Saygılar.

tarih takibi

Merhaba;

Ekli dosyadaki cihaz kalibrasyon listesinin tarih takibinin yapılması için, kalibrasyon tarihinden 10 gün önce - 10 günden daha az kalmış herhangi bir gün - kalibrasyon tarihi geçince renk değiştirmesi konusunda yardım lütfen.. Şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Geri