• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel ile Optik Okuyucu Yapılır mı ?

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Selam arkadaşlar ;

Deneme sınavı değerlendirme programı hazırlıyorum.Biraz kapsamlı bir şeyler olacak...Ama bir yerde PARLAK fikirlere , tavsiyelere ihtiyacım oldu.Diyelim kiöğrencilere bir deneme sınavı uygulandı ve cevaplar CEVAP KAĞIDINA işlendi.Bu CEVAP KAĞITLARINI , TARAYICIDAN taratıp , excel ortamında işleyebilirmiyiz ?
Düşüncelerinizi bekliyorum...Saygılar...

Bende bu konu ile ilgileniyorum fakat fazla bir çalışma bulamadım. Optik v3.7 adlı bir programla optik formlarıdaki datayı txt formatıdan alabiliyorum fakat bunları sıra ileokutup değerlendiremiyorum. Excelde çok iyi bilmediğiden

birden internette şöyle bir çalışmaya rastladım bir işine yarayabilir : sinavdegerlendirmeprogrami_bakiyuzlu.xls

Böyle bir şey Teoride mümkün gibi gözüküyor. Hatta buna yakın örnekleri bile var.

Mesaj ekindeki dosya, bmp türünde kaydedilmiş resimleri, excel'e sayısal kod olarak gönderiyor. Excel'de bu sayısal verileri, grafik çiziminde kullanıyor.

Ekli çalışma kitabında iki sayfa var. "BMP" sayfası, "Userform"la yönetim ve "Grafik"le gösterim'e ayrılmış. Tabi burada asıl önemli olan "DATA" sayfası... "DATA" sayfası, seçilen BMP'nin pixel pixel sayısal değerlerini getiriyor. Pixelleri de userform aracılığı ile ayarlayabiliyoruz.

Geliştirilmeye değer bir proje gibi.

Ferhat

optik v.3'ün şifresi var mı?Çünkü yeni oluşturduğun klasörü text dosyasına atmıyor.Yardımcı olur musunuz?

Geri