• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel ile koşula bağlı matematiksel işlem yapma?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan essfa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
tr
Herkese Merhabalar.
Ben bir inşaat firmasında çalışıyorum ve sürekli olarak inşaat ile ilgili ihale dosyaları hazırlıyorum. Ama çok büyük bir zaman ve emek harcamak zorunda kalıyorum bu dosyaları hazırlarken. Bu sorunuma çare olursanız sevinirim.

Arkadaşlar her bir inşaat kaleminin birer poz numarası (kodu) mevcuttur ve her pozun kendine özgü bir birim fiyatı vardır. Benim yapmak istediğim her bir poz numarasına belirli bir iskonto uygulayıp bunu daha kısa ve sağlam bir şekilde oluşturmak.

örnek:
a1 hücresinde poz numarası yazır.
b1 hücresinde miktarı (adeti) yazıyor.
c1 hücresinde birim fiyatı yazıyor.
d1 hücresinde toplamı (miktar*birim fiyat) yazıyor.

Elimde kullandığımız poz numaraları ve birim fiyatları bir liste halinde mevcut. Bende a1 hücresindeki poz numarasını elimdeki listeden kontrol ederek belirli bir oranda birim fiyatı üzerinde iskonto ederek c1 hücresine aktarmak istiyorum.

Umarım anlata bilmişimdir.
Herkese İyi Çalışmalar.

Düzenleme: Örnek dosya eklenmiştir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
örnek dosya eklerseniz daha iyi olur.

Merhaba
tablonuzu anlayamadım, mümkünse olması gereken verilerle bir kısmını doldurun ve sonucu nasıl bulduğunuzu açıklayın.
Uygulanacak İskonto Oranı yüzdeyi mi gösteriyor?

Dosyanız üzerinde de biraz açıklama yapabilir misiniz. Yani belirli oran derken ne kadar ?

Dosyada belirtilen iskonto oranı yüzdelik olarak verilmiştir. Yapmak istediğim şu;

Sağ tarafta bulunan tabloda benim sabit verilerim dir.
Sol taraftaki tablolar ise işlemem gereken verilerdir.
Ben sol taraftaki poz numaralarının karşılığına gelen birim fiyatları sağ taraftaki değerden otomatik almak istiyorum.

Geri