• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel hücre sabitleme

Excel Vers. ve Dili
office
iyi günler foruma yeni katıldım yeni yeni excel öğreniyorum.bir sorum var üst satıra işlediğim veriler bir alt satıra kaysın üst satır boş kalsın.örnek a3,b3,c3 ,d3 satırına girdiğim veri otomatik a4,b4,c4,d4 geçsin a3,b3,c3 ,d3 yeni işlem için boş kalsın yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Sayfaya bir düğme ekleyin ve kod kısmına aşağıdaki kodu ekleyin.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
[a4:d4].Insert
[a4:d4] = [a3:d3].Value
[a3:d3].ClearContents
End Sub

ben küçük bir market satış proğramı deniyorum a3 hücresine barkodu okutunca bilgileri b3,c3,d3 hücrelerine geliyor ben tekrar barkod okutmak istediğimde barkod okuyucu a3 te sabit kalsın a3 okuttuğum barkod ve b3,c3,d3 teki verilerle birlikte bir alt satıra insin istiyorum düğme olmadan halledebilirmiyiz

Son düzenleme:
dosyanın bir örneğini paylaşırsanız daha kolay çözüm bulunabilir.

barkodu okutunca a3,b3,c3,d3,e3 veriler aşağıya iniyor.burası tamam yalnız barkod okuyucu a3 te kalmıyor oda a4,e iniyorr ikinci defa okuturken fare ile a3 seçip öyle okutuyorum barkod okuyucu a3 te kalsın istiyorum ilginize teşekkürler

#5 nolu mesaj linki güncellendi.

barkod okuyucu a3 te sabit kalmıyor.diğer işlemler güzel olmuş

elimde barkod okuyucu olmadığı için nasıl bir şekilde çalışıyor bilmiyorum, ben denemeyi ENTER tuşu ile yapıyorum. a3 e barkodu girdikten sonra ENTER tuşuna basıp denersen çalıştığını görürsün. barkod okuyucu otomatik olarak ENTER tuşu basıyor mu diye bunun için sormuştum.

. . .

Kendi marketlerimizde kullandığımız IBM Yazarkasa posların arızalandığında satışın ve hesabın aksamaması için yaptığım tablo ektedir.
Geliştirilebilir. Yazarkasa pos mantığı çalışmaktadır.

BSRT21 tablosu barkod-ürün ismi-fiyat-kdv bilgilerin olduğu veritabanıdır.
Ben muhasebe programından hazır olarak alıyorum.

. . .

Ekli dosyalar

• 600.rar
    600.rar
    205.1 KB · Görüntüleme: 8
barkod okuyucu enter tuşuna basıyor..hocam şunu farkettim sayfayı ilk açtığımda fare ile a3 hücresine tıklayıp barkod okutmaya başladığımda barkod devamlı a3 te duruyor. ben bu şekilde istiyorum ( yani sayfayı ilk açtığımda fare ile a3 ,e tıklama yapmadan direk barkod satışı yapsın) şu andaki durumda excel sayfasını ilk açtığımda a3 hücresini tıklamazsam barkod okuyucu a3,a4,a5 diye iniyor.

Son düzenleme:
#5 nolu mesaj linki güncellendi.

Geri