• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar elimizde

sayımız : 100

verilen sayı 1: 50

verilen sayı 2: 65

verilen sayı 3: 75

verilen sayı 4: 25

Verilen sayılardan sayımızdan büyük ve sayımızın %40 dan eşit ve küçük olan sayılar dışındaki sayıların ortalaması alınacak ? Nasıl yapabiliriz excelde

Sayımızın A1'de, verilen sayıların A2:A5 aralığında olduğunu varsayarak aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:
Kod:
=(ETOPLA(A2:A5;">"&A1;A2:A5)+ETOPLA(A2:A5;"<="&A1*0,4;A2:A5))/(EĞERSAY(A2:A5;">"&A1)+EĞERSAY(A2:A5;"<="&A1*0,4))

Muhtemelen soruyu ters anladım:

Yukarda verdiğim formül verdiğiniz örneğe göre sadece 25'in ortalamasını alıp 25 buluyor, aşağıdaki formülü kullanırsanız, 50, 65 ve 75'in ortalaması olarak 63,3 buluyor:

Kod:
=ÇOKEĞERORTALAMA(A2:A5;A2:A5;"<="&A1;A2:A5;">"&A1*0,4)

"Hata verdi"den kastınız nedir? VErdiğim formülü bu hücreler ya da bu hücrelerin bağlı olduğu başka hücreler dışında bir yere yazarsanız hata vermez.

ortalaama =0,84
bu ortalamanın tablodaki değerinin 0,84 tablo değeri= 1,2

c=1,2 olarak nasıl yazdırabilirz

aynı çalışma sayfasında ortalama değerleri = 0,84 1 2 3 bunlara karşılık c değerleri = 0,1 0,15 0,45 0,6 ortalama değerlere karşılık gelen c değerlerini nasıl yazdırabiliriz ?

1,2 nerede?

En güzeli örnek bir dosya hazırlayıp dosya yükleme sitelerinden birinde paylaşın ve linkini buraya yazın.

Linkini verdiğiniz dosyadaki veriler not 8'de sözünü ettiğiniz veriler değil?

Dosyada açıklama da yok!

Dosyanızdan yalnızca B11'deki ortalamayı anladım. Onda da kullandığınız değerleri temel alarak söylüyorum, EĞERORTALAMA kullanmanıza gerek yok. Yalnızca ortalama ile aynı sonucu verecek.

"Tablo"'da "ortalam" nereden geliyor? "C" nereden geliyor? Verller ile Tablo arasındaki ilişki ne? "Tablo"da "Ortalam" Verilerin aralığı mıdır?

Daha da önemlisi bu tabloyla ne yapılmasını istiyorsunuz?

Geri