excel formulunun MAKROSU nasil yazilir

excelde hazirlanmis 4x4 matrix datali veriden aldigim sonuclari excel formulleri ile degil de MAKRO ile nasil bulabilecegimi bilemiyorum. Yardimci olup yol gosterir misiniz? Veri dosyasi buyuk oldugu icin formul kasiliyor.

ekli dosyada istedigimi aciklamaya calistim.

Onerilerinizi bekliyorum.

cozmem gereken formul makroluk diye bu bolume yazdim, hicbir arkadasimiz yardimci olamayacak mi?

yardimlarinizi bekliyorum

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
örneğinizi incelemedim ama başlığınıza göre formülü macroya çeviren bir örnek var elimde onu ekliyorum...bu örneği hazırlayan arkadaşıma teşekkür ediyorum..umarım işinizi görür...

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Sub Makro1()
'
' Makro1 Makro
' Makro Administrator tarafından 12.10.2007 tarihinde kaydedildi.
'
'
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=SUMPRODUCT(--(ISNUMBER(SEARCH(RC[-6],Sheet1!R1C1:R15C1))),--(ISNUMBER(SEARCH(RC[-5],Sheet1!R1C2:R15C2))),--(ISNUMBER(SEARCH(RC[-4],Sheet1!R1C3:R15C3))),--(ISNUMBER(SEARCH(RC[-3],Sheet1!R1C4:R15C4))))"
Range("G2").Select
End Sub

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
excelde hazirlanmis 4x4 matrix datali veriden aldigim sonuclari excel formulleri ile degil de MAKRO ile nasil bulabilecegimi bilemiyorum. Yardimci olup yol gosterir misiniz? Veri dosyasi buyuk oldugu icin formul kasiliyor.

ekli dosyada istedigimi aciklamaya calistim.

Onerilerinizi bekliyorum.
SUMPRODUCT fonksiyonunu makro ile de devreye soksanız, yine de bilgisayarı kasacağını düşünüyorum.

Ekteki dosyanıza kullanıcı tanımlı bir fonksiyon koydum. Bununla daha rahat olacağını sanıyorum.

.

haftasonu netim yoktu. bugun cevaplari aldim. inceleyecegim. ilgilenen tum arkadaslara tesekkurler. bu site sayesinde excelle ilgilenmek daha bir zevkli olmus bunu da eklemek istedim.

Excel Vers. ve Dili
2010
formulleri makroyo çevirebilmek

sayın yurttas üç adet excel sayfasında farklı farklı formuller var ve birbirlerinden veri alış verişi yapmaktadırlar, yalnız pc yi kastığı için bu formulleri makroyo çevirmenin yöntemi varmı, formullere göre makro yazılabildiğini biliyorum, ancak kendim makro kullanmasını bilmediğim için böyle bir yola başvurmak istedim, dosyayıda gönderemiyorum özel olduğu için, teşekkürler.