• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel formül sorunum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Standard 2013-Türkçe
excel koşullu biçimlendirme sorunum

merhaba dostlarım,
Excel de yapmış olduğum çalışmada E14:AF25 hücresi aralığındaki 3 defa ve üzeri yazılmış olan 2.3.4 rakamlarını bana kırmızı dolgu ile göstermesini istiyorum örnek dosya ekte bulunmaktadır.bunun nasıl yapıldığınıda yazarsa memnun olurum.
daha önce benzer konu actım cözüm bulamayınca tekrar konu acma isteği duydum.ayrıca bir çoğunuz için basit olan bir konuya nasıl cözüm bulunamadı onada hayret ediyorum.:confused:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Koşullu biçimlendirme ile 1,5 saatlik uğraşla bir şeyler yapmaya çalıştım.
Renkler yeşil olsa sıkıntı olmaz inşaallah .
Sn.Uygun hocam cevabınızı görmedim.
Selamete kalın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
Tespitiniz doğru sitedeki birçok arkadaşın çözümleyebileceği basit bir soru...
Örneklemenizdeki renklendirme ile sorunuzdaki ifade alakasız olunca cevap bulmanızda zorlaşıyor.
Dikey (sütunda kontrol), yatay (satırda kontrol) ve tüm tabloda kontrol yaptırmama rağmen örneğinizdeki renklendirmeyi bir türlü tutturamadım.
Eksik bilgilendirme yada uygulamanın nerde olduğunu da merak ediyorum.
Ekteki 3 uygulamayı inceleyip hangisinin doğru yada neden yanlış olduğunu belirtirseniz doğru çözüme ulaşmakta kolaylaşır.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Bahsettiğiniz aralığı seçin; "Koşullu Biçimlendirme" -> "....formül kullan"-> açılan alana aşağıdaki formülü yapıştırın, renk vs ayarlayın -> TAMAM diyerek işlemi tamamlayın.
Kod:
=VE(YADA(E14=2;E14=3;E14=4);EĞERSAY($E$14:$AF$26;E14)>=3)

Sn.Muygun hocam,
Arkadaşımıza daha önceki sorularındada anladığım şekilde cevap vermiştim.
Arkadaşımız aynı gün içerisinde (dikeyde)şartlar gerçekleşirse renklendirme istiyor.
Bugün yaptığım şekil biraz uğraştırıcı oldu.
Bir hücrede formülü yapıp sürükleyerek diğer hücrelere uygulayamadım.
Sadece dikey de sürükleyerek yapabildim.
Umarım istediği gibi olmuştur.
Selametle kalınız

Merhaba,
ek dosyadaki çalışma yardımcı sutun kullanılmış halidir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Değerli hocalarım,
hepinize zaman ayırdığınız için ve çalışmalarınız için teşekkür ederim.yapılan çalışmalar benim ihtiyacımı malesef karşılamıyor.
daha evvel excel sorunlarımda bir çok kez Muygun hocam ve Ömer Baran hocam yardımcı olmuşlardı ve birerir ihtiyacım olan cözümü bulmuşlardı.
Kemal Turan hocamın tespiti doğru''Arkadaşımız aynı gün içerisinde (dikeyde)şartlar gerçekleşirse renklendirme istiyor.''
bunu şöyle açıklarsam ihtiyacım olan çalışma dikey bu kesin.
örnekteki dosya ile şartları açıklarsam E14:E25 arasındaki yazılı olan rakamlardan 3 taneden fazla yazılı olan varsa bunları renklendirmesini istiyorum.
sonrasında bunu ayın diğer günlerinede yapmak istiyorum.
dilim döndüğümce anlatmaya çalıştım,umarım açıklayıcı olmuştur.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tespitiniz doğru sitedeki birçok arkadaşın çözümleyebileceği basit bir soru...
Örneklemenizdeki renklendirme ile sorunuzdaki ifade alakasız olunca cevap bulmanızda zorlaşıyor.
Dikey (sütunda kontrol), yatay (satırda kontrol) ve tüm tabloda kontrol yaptırmama rağmen örneğinizdeki renklendirmeyi bir türlü tutturamadım.
Eksik bilgilendirme yada uygulamanın nerde olduğunu da merak ediyorum.
Ekteki 3 uygulamayı inceleyip hangisinin doğru yada neden yanlış olduğunu belirtirseniz doğru çözüme ulaşmakta kolaylaşır.
İyi çalışmalar.

Muygun Hocam,Merhaba,
üç çalışmada malesef ihtiyacımı karşılamıyor çünkü E14:E25 hücreleri arasındaki sadece 3 defadan fazla yazılı olan rakamların renklendirilmesini ihtiyacımı karşılacaktır.bunun ayın diğer günlerinede uygulanmasını rica ediyorum.

Değerli hocalarım,
hepinize zaman ayırdığınız için ve çalışmalarınız için teşekkür ederim.yapılan çalışmalar benim ihtiyacımı malesef karşılamıyor.
daha evvel excel sorunlarımda bir çok kez Muygun hocam ve Ömer Baran hocam yardımcı olmuşlardı ve birerir ihtiyacım olan cözümü bulmuşlardı.
Kemal Turan hocamın tespiti doğru''Arkadaşımız aynı gün içerisinde (dikeyde)şartlar gerçekleşirse renklendirme istiyor.''
bunu şöyle açıklarsam ihtiyacım olan çalışma dikey bu kesin.
örnekteki dosya ile şartları açıklarsam E14:E25 arasındaki yazılı olan rakamlardan 3 taneden fazla yazılı olan varsa bunları renklendirmesini istiyorum.
sonrasında bunu ayın diğer günlerinede yapmak istiyorum.
dilim döndüğümce anlatmaya çalıştım,umarım açıklayıcı olmuştur.
merhaba,
E14:AF25 hücresi aralığındaki 3 defa ve üzeri yazılmış olan demiştiniz. (>=3) buna göre istediğiniz gibi çalışıyor.

Son düzenleme:
merhaba,
E14:AF25 hücresi aralığındaki 3 defa ve üzeri yazılmış olan demiştiniz. (>=3) buna göre istediğiniz gibi çalışıyor.

Kemal Turan Hocam,

haklısınız özür dilerim yanlış belirtmişim.
sizin çalışmanızda (>=4) yapınca istediğim oldu:bravo:,benim anlatımım yanlış olmuş olabilir.buna ilaveten E12:AF12 hücre aralığı örnek dosyada olduğu gibi olabilirmi. örnekteki dosyayı her ay tekrar düzenleyeceğim yardımcı sutun hakkında bilgi verirmisiniz bilmediğim için bana çok karışık geldi.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba Kardeşim,
Öncelikle hoca değilim bende sizin sorunuzu siteden araştırarak çözmeye çalıştım.
En son halini 6 nolu mesajda güncelledim.
Günlerin renklenmesini MAK formülü ile çözdüm.
Selametle kalınız.

Son düzenleme:
Merhaba Kardeşim,
Öncelikle hoca değilim bende sizin sorunuzu siteden araştırarak çözmeye çalıştım.
En son halini 6 nolu mesajda güncelledim.
Günlerin renklenmesini MAK formülü ile çözdüm.
Selametle kalınız.

Kemal Bey,
malesef ayın günlerinin yerinde formül vardı bozulmuş.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri