• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel e Access den tablo cekme yardim

Excel Vers. ve Dili
2003
Degerli arkadaslarim,

Dunden beri cozum aramama ragmen bulamadim, kafam basmadi, sizlerden yardim istiyorum lutfen. Ayirabileceginiz zaman icin simdiden cok tesekkurler.

Bir makro yazacagim. Fakat oncelikle mdb den excele makro yardimiyla ve excel den calisan bir makro ile 2 tane tablo cekmem gerek:

* Ornek 1(.xls) de bulunan "button1" ile istedigim yerden secebilecegim dizindeki mdb dosyasindan, 2 adet tablo yu (A_BTS ve A_TRX isimli tablolar) excel de mesela tablolardan birini sheet2 ye digerini sheet3 e atmak istiyorum.

* Ornek 2(.mdb) dosyasinda bir cok tablo var, ne kadar cok tablo olursa olsun, sadece A_BTS ve A_TRX isimli tablolari makronun bulup sheet 2 ve sheet 3 olarak excel e islemesini istiyorum.

* Ornek 3(.xls) de gosterildigi gibi olacak son durum. Yani mdb dizinini butonla sectikten sonra, otomatik A_TRX ve A_BTS tablolarini access ten bulup, mdb den excel e yapistiracak. (Buton icin yazilan makro da sadece dizinin yerini bulduruyor, devami olarak excel e mdb den tablolarin aktarimi ile ilgili kodlar yazilabilir veya ilave bir button a atanabilir.)

Degerli forum uyeleri, yardimci olabilirseniz sevinirim.
Saygilarimla,

Ekli dosyalar

Aşağıdaki kodu, örnek3 dosyanızda bir butona kopyalayarak çalıştırın. Kodu çalıştırmadan önce dosyadaki sheet1 sayfasının A3 hücresinde veri alınacak mdb dosyasının seçili olduğundan emin olun.

Kod:
Sub verial()
Set s1 = Sheets("sheet2")
Set s2 = Sheets("sheet3")

s1.[a2:iv65536].ClearContents
s2.[a2:iv65536].ClearContents

veritabani = [sheet1!a3]
Set baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
yol = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & veritabani & ";Jet OLEDB:Database;"
baglanti.Open yol

Set al1 = baglanti.Execute("Select*From A_BTS")
Set al2 = baglanti.Execute("Select*From A_TRX")

s1.[a2].CopyFromRecordset al1
s2.[a2].CopyFromRecordset al2

al1.Close
al2.Close
baglanti.Close
Set al1 = Nothing
Set al2 = Nothing
End Sub

Sayin Levent, cok tesekkur ederim. Hizli cevap, problemi cozme, hersey eksiksiz. Tekrardan tesekkurler.

Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim.

Geri