• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel dosyasının içinde olduğu klasör ismini hücreye yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
yapmak istediğim şudur ki;

haziran isminde bir dosya klasörüm var.
içinde firma isimlerine açılmış excel dosyalarım var.
her dosyanın "AYSONU ÖZETİ" adında bir sayfası var ve L1 hücresinde "KESİLDİ";"KESİLMEDİ" seçilebilen çek menülü bir hücrem var. faturasını kestiğim firmada "KESİLDİ" seçiyorum.

çok fazla firma isimli excel dosyam olduğu için tek tek açıp fatura kesmişmiyim diye bakmak biraz sıkıntılı oluyor.

yapmak istediğim şu;

yine haziran klasörü içine açtığım yeni bir excel dosyasına mesela A sütununa alt alta firma isimlerini yazacağım. B sütununa da her firmanın "AYSONU ÖZETİ" sayfasındaki L1 hücresini göstererek "KESİLDİ","KESİLMEDİ" bilgisini alacağım.
buraya kadar sıkıntım yok.
sıkıntım şurada;

bir sonraki ay için klasörü komple kopyalayarak klasörün ismini değiştiriyorum. mesela temmuz yaptım diyelim.
bilgileri liste çektiğim excel dosyasında B sütununda yine haziran klasöründeki dosyalardan veri alıyor.

öyle birşey yapmalıyım ki B sütunundaki formüller o dosyanın içinde olduğu klasör olarak değişmeli ve doğru dosyalardan veri almalı.

biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Merhaba;
Oldukça karışık olmuş ama yinede herhangi bir hücrede;
=SOLDAN(HÜCRE("DosyaAdı");BUL("[";HÜCRE("DosyaAdı");1)-1)
Formülünü deneyin.
sonra bulduğunuz bu adresi DOLAYLI formülü ile kullanın.
İyi çalışmalar.

formül işimi gördü kardeşim sağol.
dolaylı hiç kullanmadım. internetten baktım ama mantığını anlayamadım. bir ip ucu güzel olabilir.
şimdiden teşekkürler.

klasör içindeki dosya isimlerini ve belli hücre değerini alarak liste yapmak

bu soruyu daha önce de sordum aslında ama tam cevap alamadım. üzerine bir şey daha ekleyerek benzer bir soru oluştu.
sorum şu şekilde;

haziran adında bir klasörüm var
içine "aaaKESİLEN FATURALARaaa" adında bir excel dosyası açtım.
bu klasörün içinde firma isimleriyle kaydedilmiş 50 tane daha excel dosyası var.
hepsindede "AYLIK ÖZET" isminde bir sayfa var ve "I2" hücresinde "KESİLDİ" yada "KESİLMEDİ" yazan çek listeli bir hücrem var.

istediğim şu;

HAZİRAN klasörünün içindeki "aaaKESİLEN FATURALARaaa" adında açtığım dosyada, A sütununa yine bu klasörde açtığım bütün dosyaların ismi liste olsun (uzantılar yazmayacak sadece dosya adı)(mümkünse dosyanın kendi adı da gelmemeli"aaaKESİLEN FATURALARaaa"), B sütununa da bu dosyaların "AYLIK ÖZET" sayfasındaki "I2" hücresindeki değerler gelsin.

ben bu klasörü bir sonraki ay kopyalayarak çoğaltacağım ve ismi "TEMMUZ" olacak.
kopyalama işlemini yaptığımda bu dosya yine sadece bu klasördeki bilgileri çekmeli.

yine biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

kapalı dosyanın belirli sayfasındaki belirli hücre değerini alma

Merhaba;
Eki deneyin işinizi görebilir.

Not:
Dosya (aaaKESİLEN FATURALARaaa.xls dosyası) klasörlerin yanında olmalı.
Kapalı dosya açılarak veri alınıyor ve tekrar kapatılıyor.
Kodlar alıntıdır.

İyi çalışmalar.

Link:
http://s3.dosya.tc/server3/5tr28n/devilspath-kapalidan_al.rar.html

Ekli dosyalar

denedim ama işe yaramadı. 1-2 dosyadan veri alıyor, geri kalanında "KESİLDİ","KESİLMEDİ" yerine, kırmızı dolgulu ay ismi yazıyor. dosya isimlerinin çoğu türkçe karakter içermiyor

tamam sorunu buldum. bazı dosyalarda sütun eklemiştim. o sebepten olmamış. düzelttim şimdi oldu. teşekkür ederim.

Geri