• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel dosyasını kimse değiştiremesin..

Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
İş'te Office 2007 -2010 English
Merhaba arkadaşlar,
Ağ üzerinde herkesin kullandığı ortak bir excel dosyam var isterlerse dosya içinde değişiklik yapabiliyorlar. Benim istedeğim bahsi geçen excel dosyası üzerinde benden başka kimse değişiklik yapamasın ve diğer kullanıcılar dosya içindeki bilgileri yanlızca okuyabilsin.. böyle birşye mümkün olur mu? İş yerinde office 2003 - 2007 ve 2010 kullanılıyor.

Son düzenleme:
Merhaba,
Office 2003 için; Araçlar/Seçenekler/Güvenlik..Değiştirme Parolası

üstad cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Aslında tam olarak istediğim şöyle birşey. Dosyaya çift tıklandığında ekrana iki seçene çıksa dosya üzerinde değişiklik yapabilme yetkisiyle bir kullanıcı, sadece dosya içindeki bilgileri okunabilmesi için bir seçenek seçilmesi makro ile yapılması mümkün mü? Yani iki seçenek olacak biri değiştirme yetkili seçildiğinde şifresini girerek dosyaya erişebilecek. Diğer seçenek ise seçildiğinde değiştirme yetkisi olmadan dosya içindeki bilgi yanlızca okuyabilecek. Excel de hiç birşey imkansız değil tabi bilen için üstadlardan değerli vakitlerini ayırıp yardım el atmalarını rica ediyorum. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Merhaba,
İstediğinizi yapmak mümkün ama yeterli güvenlik sağlamayabilir. Dosya açılmadan makrolar devreye girmeyeceğinden ".. ekrana iki seçene ..." çıkması mümkün değil. Dosya açıldıktan sonra da Makroyu yarıda kesen müdahaleler sonucu dosyaya tam erişim sağlanabilir
Bunun yerine excelin yerleşik işlevlerini (önceki mesajımda önerdiğim yöntem)kullanmanın daha güvenli olacağını düşünüyorum.
Hoşçakalın.

excel 2007 de kaydet araclar oradan genel secenekler salt okumayı oner işaretle değiştirme parolasını istediginiz birşey yapınız değiştirme parolasını bilmeyen değiştiremez dosya her yeni değiştirme şifresi isteyecektir kolay gelsin (Bu ilkkez isimlendirilecekse boyledr yoksa yeni kaydet deyip aynı işlemi yapacaksınız kolay gelsin )

excel 2007 de kaydet araclar oradan genel secenekler salt okumayı oner işaretle değiştirme parolasını istediginiz birşey yapınız değiştirme parolasını bilmeyen değiştiremez dosya her yeni değiştirme şifresi isteyecektir kolay gelsin (Bu ilkkez isimlendirilecekse boyledr yoksa yeni kaydet deyip aynı işlemi yapacaksınız kolay gelsin )

üstad bu söylediğini daha önce yaptım fakat saolsun arkadaşlar kaydet tuşuna bastıklarında excel otomatik olarak fakrlı kaydet seçeneği çıkarıyor gidiyorlar benim orjinal dosyamın üzerine kaydediyorlar :( sadece girip okuyabilecekleri kaydetme yapamayackları bir çözüm bulmam gerekiyor. cevabın için teşekkür ederim.

yokmudur derdimize bir hal çare üstatlar... :(

Geri