• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel dosyasını buton ile yeni excele taşıma.

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
arkadaşlar merhaba. çalıştığım yerde banka önceden maaş vb ödemeleri txt formatında isterken ne hikmetse artık excel olarak istemekte. txt için butondan otomatik oluşturmak için yine buradan sizlerden yardım almıştım. o formüle göre denedim ve baya uğraştım ancak yapamadım ve yine sizin yardımınıza ihtiyacım var. ekte gönderdiğim excelde bulunan butona C:\MAAS yolunu atayıp oluşturulacak dosyayı yine excel olarak kopyalamasını sağlayabileceğimiz formülü nasıl yaparım.yani bir nevi farklı kaydet yapacak ve yine excel olarak kayıt yapacak. birde dosyada ortadaki banka excel kitabı sağ üst tarafta dosya tipine ekleme yapmak istiyorum onu da yapamadım. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden tşkler.

örnek dosya

Son düzenleme:

ilginiz için teşekkürler ama ben bu işi fazla anlamadığımdan biraz karışık olmuş. istediğim sadece banka excel dosyası kitabındaki excel oluştur butonuna farklı kaydet makrosunun atanmasıydı. ayrıca sizin çalışmanıdaki kaydeti tıkladığımda nereye kaydettiğini bulamadım. aratmama rağmen dosya bulunamıyor. tekrar bakabilirseniz sevinirim. tekrar teşekkürler.

Merhaba;
çlş sayfasında;
"1-Sayfayı Hazırla" butonuna basın.
O1 hücresine nereye kayıt yapacağınızı yazın. (yazdığınız yerde ilgili klasör aynı isimle hazırlanmış olmalı)
O2 hücresinde hangi sayfayı kaydedeceğinizi yazın. (yazılan sayfa doğru)
O3 hücresine hangi isimle kaydedeceğinizi yazın.
"1-KAYDET" butonuna basın.
Sonra C de MAAŞ klasörüne bakın.
İyi çalışmalar.

Not: Daha basit nasıl olabilir onuda bilmiyorum.

muygun çok teşekkürler. sizi uğraştırdım ama bir sorun var banka formatı tekrar değiştirdi. ben yapmak istediğimi yaptım gibi aslında ama bu sefer kod da bir sorun var denemelerim işe yaramadı ve bende tüm dosyayı yükledim tekrar bakabilirmisiniz sorun nedir?? birde son olarak meslek ve işe başlama sütunları veri doğrulamayı kaldırsam da yazdığım kodu kabul etmedi. tekrar yardımınızı bekliyorum teşekkürler. banka TXT kitabındaki sorun için yardımınızı bekliyorum.

örnek dosya

yaptım:D muygun bey tşkler. sizin excelden faydalanarak kodları biraz oynadım ve oldu. bilerek değil tabi deneme yanılma yolu ile ama olsun. size tekrar teşekkür ediyorum. yaptığım dosyayı bir üst mesajdaki örnek dosyaya bırakıyorum belki kullanan biri olur :D

yine ben farklı kaydeti halletim ama bu sefer bir sorunum daha var. ekli dosyadaki çeşitli ödemeler bordrosu, banka listesi ve banka TxT kitabında kullanılmayan hücreleri gizlemeyi yapamadım. aslında formülleri girdim ancak =EĞER(EMETİNSE(B4);1;"--") bu şekilde başlıyor ve metin oldukça aşağı doğru otomatik sayı atması gerekirken görülmeyen hücre içerisindeki formülleri galiba algıladığından her hücreye sıra numarası veriyor. bu da boş olmasına rağmen hücrelerin gizlenmesini engelliyor.yardım ederseniz sevinirim.

örnek dosya

yardım edecek kimse yokmu

Geri