• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel den Uyarı Verdirme

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
Merhaba Arkadaşlar;

Excel de a sütununda firma ismi var, b sütununda tarih var, c sütununda da uyarı saati var, d sütununda da uyarı mesajı var. o tarih geldiğinde excel otomatik açılsın ve uyarı versin istiyorum. Hatta o tarih geldiğinde tanımlı e-maile mail atsın. Yapılabilir mi acaba? Ekteki formatta bir şey istiyorum. Teşekkürler;

Ekli dosyalar

Excel'in kendi kendini açması imkansız sanırım. Excel açıldıktan sonra, tarih ve saate göre uyarı verdirebilirsiniz.

Merhaba use2000. Excel'in bu özelliği ancak makro ile olabilir. Bunun için de excel'in sürekli açık olması gerekir, yani değil bilgisayar, excel de kapatılmamalı. Ancak Windows'un kendi özelliği olan "Görev Zamanlayıcı" belli bir tarihte excel dosyasının açılmasını sağlar. Excel açılınca dosyanızdaki düzenlemeye göre makrolar çalışabilir.

excelf1 ve serdarokan ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Tamam excel i açık tuttuğumuzda uyarı versin böyle bir makro yazabilir miyiz? Ben pek anlamıyorum kodlayabilirseniz çok sevinirim.
Teşekküler;

İsteğinize uygun bir örnek bir dosya oluşturun, üzerinden cevaplamaya çalışalım.

Merhaba Arkadaşlar;

Excel de a sütununda firma ismi var, b sütununda tarih var, c sütununda da uyarı saati var, d sütununda da uyarı mesajı var. o tarih geldiğinde excel otomatik açılsın ve uyarı versin istiyorum. Hatta o tarih geldiğinde tanımlı e-maile mail atsın. Yapılabilir mi acaba? Ekteki formatta bir şey istiyorum. Teşekkürler;
. . .

Merhaba.
Bu işlemler için outlookun hatırlatıcısını kullanmayı denediniz mi ?

. . .

Daha sonrasında başka işlemlerimiz de olacak bu bilgilerin excel üzerinden yürümesi gerekiyor.

konu günceldir..

Geri