• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EXCEL DEĞER ATAMASI

Excel Vers. ve Dili
2007,2019
merhaba aşagıda verecegim formüle isimlere göre değer veriyoru yani aynı isim tekrarlanınca sayıyor ben bunun carpanı 8 , 16 ,24 olarak ayarlanak istiyorum yani her isim yazdımgım aynı isim belirleyecegim sayı ile artmasını istiyorum

formüyüm

=EĞER($M2="";"";TOPLA.ÇARPIM(($G$1="ASKH")*($G$2:$G$32=$M2)))

merhaba arkadaşlar
=EĞER($N2="";"";TOPLA.ÇARPIM(($C$1:$F$1="NÖBET")*8*($C$2:$F$4=$N2)))

bu formül ile yapldım carpanı 8 yanlız cuma günler 16 cumartesi 24 ve pazar günleri 16 carpanını yapamadım yani hafta sonları ve tatilleri nasıl bir formül olması gerek

Merhaba tarih yazan bir sütun var mı ? yoksa günün tarihi mi dikkate alınacak , sorunuz net değil maalesef .

merhaba hem tarih hemde gün var örneginiz atabilirim isterseniz örnek hafta içleri 8 saat cuma ve pazar günleri 16 saat cumartesi günleri 24 saat şeklinde olacak şekilde şablonumu atayım isterseniz

Merhaba sütun adresi vermeniz yeterli idi.

Formülünüzdeki 8 yazan yere aşağıdaki formülü yapıştırın. Ben günün tarihini varsaydım siz BUGÜN() yazan yerleri kendi tablonuzdaki tarih yazan adresi verebilirsiniz örneğin tarih A1 hücresinde ise HAFTANINGÜNÜ(A1) gibi.

Kod:
EĞER(YADA(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN())=6;HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN())=8);16;EĞER(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN())=7;24;8))

Formülünüzdeki 8 yazan yere aşağıdaki formülü yapıştırın. Ben günün tarihini varsaydım siz BUGÜN() yazan yerleri kendi tablonuzdaki tarih yazan adresi verebilirsiniz örneğin tarih A1 hücresinde ise HAFTANINGÜNÜ(A1) gibi.

Kod:
EĞER(YADA(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN())=6;HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN())=8);16;EĞER(HAFTANINGÜNÜ(BUGÜN())=7;24;8))

KARDEŞ OLMADI LİNK ATIYORUM BİR İNCELESENE

Kod:

KARDEŞ BAKABİLDİNMİ

Merhaba ,benim çözemeyeceğim bir konu , iyi çalışmalar.

Geri