• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel de yanlış çarpma işlemi

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar merhaba ekteki dosyayla alakalı bir sıkıntım var şimdi olay şu "çarpanı" sutunundaki satırlara gelen sayı A4,A5 ... satırlarının A33 satırına bölümünden elde ediliyor ve bu bir katsayı oluyor buraya kadar normal ama bu katsayıyla B sutunundaki sayılar çarpılınca hesapmakinasıyla farklı anlamlar ifade ediyor. Şöyle ki C4 dü formüllemeyip direk 0,13 yazarsam sonuç değişiyor ancak formllersem 0,13 gösterip 0,13 den farklı bi sayıyla çarpıyor virgülden sonra 4-5 basamak alıyor işin açığı ben hücreyi formülleyip ordaki sayıyı çarparken virgülden sonraki 2 basamağı alsın istiyorum özet olarak 2929*0,13=380 yapsın istiyorum elle girmeden
http://s4.dosya.tc/server3/ov3cfy/Komur_Agirlikli_Ort_Hesaplama_Tablosu.xlsx.html

C sütununda ondalık basamak sayısını arttırırsanız göreceksiniz ki C4 hücresinde 0,13 değil 0,134199134199134 yazıyor. Bu küsürat da işlem sonucunu etkiliyor. C4 hücresindeki formülü

Kod:
=YUVARLA(A4/$A$33;2)

olarak değiştirin. Bu formül virgülden sonra 3. basamak 5 ve üstüyse yukarı, 5'ten az ise aşağı yuvarlar.

Geri