- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2010 TR
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba........toplam 1000 satır metin var ve her satırda ki son 10 kelimeyi tek bir işlem ile toplu şekilde çıkarmak istiyorum.
[FONT="Arial Narrow"]Sub BARAN()
For brn = 1 To 1000
If Len(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]")) - Len(WorksheetFunction.Substitute(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]"), " ", "")) - 9 > 0 Then
Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]") = Mid(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]"), 1, WorksheetFunction.Search("@", _
WorksheetFunction.Substitute(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]"), " ", "@", Len(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]")) - _
Len(WorksheetFunction.Substitute(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]"), " ", "")) - 9), 1) - 1)
End If
Next
End Sub[/FONT]
=EĞER(UZUNLUK([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B])-UZUNLUK(YERİNEKOY([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B];" ";""))-9>0;PARÇAAL([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B];1;BUL("@";YERİNEKOY([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B];" ";"@";UZUNLUK([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B])-UZUNLUK(YERİNEKOY([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B];" ";""))-9);1)-1);[B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B])
Sub sondansil59()
Dim a, i As Long, sonsat As Long, k As Integer, son As Integer
Dim s As String
sonsat = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For i = 1 To sonsat
deg = Split(Cells(i, "A").Value, " ")
son = UBound(deg) + 1
If son > 9 Then son = 9
For k = 0 To son - 1
s = s & " " & deg(k)
Next k
Cells(i, "A").Value = s
s = ""
Next i
MsgBox "işlem tamamlandı" & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub
=SAĞDAN(A1;10)
.Merhaba arkadaşlar burada ki konuyu inceledim ama benim istediğim olayı tam olarak alamadım.
Benim sorum tam olarak şu;
toplam 1000 satır metin var ve her satırda ki son 10 kelimeyi tek bir işlem ile toplu şekilde çıkarmak istiyorum.
Nasıl yapabilirim?
İdris beye içten katılıyorum..
"10 kelime" ile "10 karakter" arasında dağlar kadar fark var. Siz meramınızı iki satırla anlatamıyorsunuz. Yanıtlayanlar, dakikalarca, belki saatlerce size çözüm bulmak için, formüller, makrolar yazmak için zaman harcıyorlar.
Lütfen sorularınızı sorarken biraz daha açık ve net sormaya özen gösteriniz.
.
her satırda ki son 10 kelimeyi tek bir işlem ile toplu şekilde çıkarmak istiyorum.
Yeni fark ettim. Yok artık!..Son 10 karakteri silmek istemiyorum. son 10 karaktere kadar olan diğer karakterler silinecek. Yani son 10 karakter kalacak sadece.