Excel de toplu karakter silme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Merhaba arkadaşlar burada ki konuyu inceledim ama benim istediğim olayı tam olarak alamadım.

Benim sorum tam olarak şu;

toplam 1000 satır metin var ve her satırda ki son 10 kelimeyi tek bir işlem ile toplu şekilde çıkarmak istiyorum.

Nasıl yapabilirim?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
.......toplam 1000 satır metin var ve her satırda ki son 10 kelimeyi tek bir işlem ile toplu şekilde çıkarmak istiyorum.
Merhaba.
"çıkartmak istiyorum" ibaresinden sondaki 10 kelimeyi silmek istediğinizi anladım.

Parçası alınacak verilerin A sütununda ve 1'inci satırdan itibaren yer aldığı varsayılmıştır.

1) MAKRO ile çözüm: Aşağıdaki kod;
-- 11 kelimeden az kelime içeren hücrelerde işlem yapmaz,
-- 10 kelimeden fazla kelime olan hücrelerdeki sondaki 10 kelimeyi siler.

Alt taraftan işlem yapmak istediğiniz sayfanın adına fareyle sağ tıklayın ve KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin.
Açılan VBA ekranının sağ tarafındaki boş alana aşağıdaki kod'u yapıştırın ve F5 tuşuna basın.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]Sub BARAN()
For brn = 1 To 1000
    If Len(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]")) - Len(WorksheetFunction.Substitute(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]"), " ", "")) - 9 > 0 Then
    Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]") = Mid(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]"), 1, WorksheetFunction.Search("@", _
        WorksheetFunction.Substitute(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]"), " ", "@", Len(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]")) - _
            Len(WorksheetFunction.Substitute(Cells(brn, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]"), " ", "")) - 9), 1) - 1)
    End If
Next
End Sub[/FONT]
2) FORMÜL ile çözüm: Aşağıdaki formülü B1 hücresine uygulayın ve liste boyunca kopyalayın.
.
Kod:
=EĞER(UZUNLUK([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B])-UZUNLUK(YERİNEKOY([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B];" ";""))-9>0;PARÇAAL([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B];1;BUL("@";YERİNEKOY([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B];" ";"@";UZUNLUK([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B])-UZUNLUK(YERİNEKOY([B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B];" ";""))-9);1)-1);[B][COLOR="Blue"]A1[/COLOR][/B])

Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Alternatif.:cool:
Veriler A1 den başlıyarak A sütununda.
Not: Denemeden önce dosyanızın 1 kopyasını alınız.:cool:
Kod:
Sub sondansil59()
Dim a, i As Long, sonsat As Long, k As Integer, son As Integer
Dim s As String
sonsat = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For i = 1 To sonsat
    deg = Split(Cells(i, "A").Value, " ")
    son = UBound(deg) + 1
    If son > 9 Then son = 9
    For k = 0 To son - 1
        s = s & " " & deg(k)
    Next k
    Cells(i, "A").Value = s
    s = ""
Next i
MsgBox "işlem tamamlandı" & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Merhaba öncelikle cevaplar ve yardımlar için teşekkür ederim. Ancak bir şeyi yanlış anlatmışım sanırım. Son 10 karakteri silmek istemiyorum. son 10 karaktere kadar olan diğer karakterler silinecek. Yani son 10 karakter kalacak sadece.

Orjinal hali; http://ussalezin.com/product/rarelove-classic-black-velvet-10mm-choker-necklace/B00N2JPRXQ
Örnek kalması gereken kısım; B00N2JPRXQ
silinmesi gereken kısım; http://ussalezin.com/product/rarelove-classic-black-velvet-10mm-choker-necklace/

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Deneyiniz.

Kod:
=SAĞDAN(A1;10)

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba arkadaşlar burada ki konuyu inceledim ama benim istediğim olayı tam olarak alamadım.

Benim sorum tam olarak şu;

toplam 1000 satır metin var ve her satırda ki son 10 kelimeyi tek bir işlem ile toplu şekilde çıkarmak istiyorum.

Nasıl yapabilirim?
.

"10 kelime" ile "10 karakter" arasında dağlar kadar fark var. Siz meramınızı iki satırla anlatamıyorsunuz. Yanıtlayanlar, dakikalarca, belki saatlerce size çözüm bulmak için, formüller, makrolar yazmak için zaman harcıyorlar.

Lütfen sorularınızı sorarken biraz daha açık ve net sormaya özen gösteriniz.

.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
.

"10 kelime" ile "10 karakter" arasında dağlar kadar fark var. Siz meramınızı iki satırla anlatamıyorsunuz. Yanıtlayanlar, dakikalarca, belki saatlerce size çözüm bulmak için, formüller, makrolar yazmak için zaman harcıyorlar.

Lütfen sorularınızı sorarken biraz daha açık ve net sormaya özen gösteriniz.

.
İdris beye içten katılıyorum.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007
Çoklu karakter silme

Merhaba, öncelikle herkese iyi çalışmalar.
excel'de bir yazının içinde sadece tek harf silme nasıl yapılabilir. örn. excelden silme işlemi - yazısındaki sadece "e" harfini nasıl silebilirim. "xcldn slm şlmi" olabilmesi için. teşekkür ederim.