• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel de saniyesini nasıl alabilirim

Excel Vers. ve Dili
birleştir
Sayın excel üstatları

Forumda arama fırsatı bulamadım onun için konu açma isteği duydum;

Exell de bilgisayarın saatini alma kısa yolu var ctrl+shift+: bu bilgisayarın o anki saatini veriyor ama bana saniyeside lazım bunu nasıl yapabilirim.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Emre YILMAZ

Hücreye =ŞİMDİ() ya da =NOW() formülünü yazın.
Hücre üzerinde sağ tıklayıp Hücreleri Biçimlendiri seçin, Kategoriden İsteğe Uyarlanmışı seçin, sağ tarafta gg.aa.yyyy ss:dd yazan satırı bulun ve sonuna :nn ilave edin.

Hocam merhaba ilginiz için çok teşekkür ederim.

yaptım ama istediğim gibi olmadı.

Size yapmak istediğim şeyi söyleyeyim ben bisiklet sporcuyum hem spor yapıyorum hemde sporcu yetiştiriyorum.

antrenman esnasında birden fazla sporcum olduğundan tur zamanları alırken zorlanıyorum.

excel de kendime göre bir tablo yaptım her sporcu önümden geçtiğinde
( ctrl + shift + : ) bilgisayarın o anki saniyeyi veriyor böylece turu ne kadar sürede attığını görmüş oluyorum yalnız bizim işimiz saniyelerle olduğundan saniye kısmi :00 yazıyor ve bir işe yaramıyor eğer ben kısa yol tuşlarına saniyeyide alabilirsem çok güzel olacak.

Hocam merhaba ilginiz için çok teşekkür ederim.

yaptım ama istediğim gibi olmadı.

Size yapmak istediğim şeyi söyleyeyim ben bisiklet sporcuyum hem spor yapıyorum hemde sporcu yetiştiriyorum.

antrenman esnasında birden fazla sporcum olduğundan tur zamanları alırken zorlanıyorum.

excel de kendime göre bir tablo yaptım her sporcu önümden geçtiğinde
( ctrl + shift + : ) bilgisayarın o anki saniyeyi veriyor böylece turu ne kadar sürede attığını görmüş oluyorum yalnız bizim işimiz saniyelerle olduğundan saniye kısmi :00 yazıyor ve bir işe yaramıyor eğer ben kısa yol tuşlarına saniyeyide alabilirsem çok güzel olacak.

Emre Bey, o zaman bir kronometre yakışır... :)
Ben de eski bir Atlet olarak zamanın değerini ok iyi bilirim. :ok::

Ek'teki dosyayı inceleyiniz...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Aktif hücre üzeindeyken F12 tuşuna basın. Size o anki zamanı verecektir.

Ekli dosyalar

hocam ilgin için çok teşekkür ederim kutlanmakta olduğum ofis bunu açmadı. iş yerinde dener size haber veririm çok sağ olun. sporcunun halinden sporcu anlarmış

Haber vermenize gerek yok. İşinize yarayacağından eminim...

İyi günler...

Geri