• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel de random olarak ondalıklı sayı atama

Excel Vers. ve Dili
2010 Eng
Merhabalar,
ilk sorum random olarak virgüllü sayıyı nasıl atıyoruz,
ikincisi ise biraz daha zor sanırım,
örneğin bir hücrede sayılar iki veri şeklinde kaydedilmiş ama ben bunlardan sadece birini kullanmak istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim. açıklayıcı olması maksadıyla;

254 / 23
123 / 13
125 / 81

şeklinde sütun olarak hücrede yer alan sayılardan 23- 13- 81 sayılarını formüllerde kullanmak mümkün mü ? toplama ve ortalama gibi basit formüller için kullanacağım ama 200000 e yakın bu şekilde veri olduğu için, verileri ayırmam ya da toplamam mümkün değil..
Şimdiden Teşekkürler..

Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Aşağıdaki formül ile virgüllü sayı üretebilirsiniz. Bu formülle 0 dan büyük 100 den küçük virgüllü sayılar üretebilirsiniz.

Kod:
=S_SAYI_ÜRET()*100

Diğer sorunuza gelince;

Eğer verileriniz sabit bir ayıraçla ayrılmışsa bu ayıraçtan öncekilleri ya da sonrakileri baz alarak işlemler yapmak mümkündür. Bunun için küçük bir örnek dosya eklerseniz yardımcı olabiliriz.

Yinede nasıl yapabilirim derseniz; foruma yazdığınız örnek için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Verilerinizin A1:A5 aralığında olduğu varsayılmıştır.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(PARÇAAL(A1:A5;1;BUL(" / ";A1:A5)-1)*1)

Merhaba, öncelikle çok teşekkürler, yazdığınız formülün ingilizcesini denedim ama hata verdi, sanırım kaçırdığım bir detay var, verilerin ufak bir kısmını paylaşıyorum, ihtiyacımın olan kısım son sütünun sağ tarafında yer alan genellikle ondalıklı olan sayılar, bu sayıların ortalamasını almam gerekmekte..Yardımlarınızı sürdürürseniz sevinirim..
229 / 1.3
223 / 1.2
232 / 1
.
.
.
bu sütundaki 1.3 - 1.2 - 1 sayılarının sütundan çekilerek ortalamasını almam gerekmekte..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Bey, çok teşekkürler, sonsuz saygılar, tam anlamıyla çözmüş bulunmaktasınız sorunumu, minnettarım..

Geri