• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel de km takibi!!!

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba,
Ben excel de kuryeler için km takibi yapmak istiyorum. Excel de yapabileceğim söylendi ama nasıl???
konu şöyle;
kuryeler hergün biyerlerden bişeyler toplayıp şirkete getiriyorlar. ancak bazı yerler rutin olarak gidiliyor, bazı yerlere ise karşı taraf aradığı zaman gidiliyor. ben malzeme toplanan yerlere göre km hesabı yapmak istiyorum. mesela bugün rutin olan yerlerin dışında 2 farklı yer aradıysa ben o yerlerin isimlerine göre belirlenen rotaya göre kaç km olduğunu hesaplayabilmek istiyorum. birçok kombinasyon ortaya çıkıyor bu nedenle elde yapmak imkansızlaşıyor...
Yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Şimdiden teşekür ederim:)

Merhaba,
Ben excel de kuryeler için km takibi yapmak istiyorum. Excel de yapabileceğim söylendi ama nasıl???
konu şöyle;
kuryeler hergün biyerlerden bişeyler toplayıp şirkete getiriyorlar. ancak bazı yerler rutin olarak gidiliyor, bazı yerlere ise karşı taraf aradığı zaman gidiliyor. ben malzeme toplanan yerlere göre km hesabı yapmak istiyorum. mesela bugün rutin olan yerlerin dışında 2 farklı yer aradıysa ben o yerlerin isimlerine göre belirlenen rotaya göre kaç km olduğunu hesaplayabilmek istiyorum. birçok kombinasyon ortaya çıkıyor bu nedenle elde yapmak imkansızlaşıyor...
Yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Şimdiden teşekür ederim:)
Merhaba,

Kriterler neler?
Bir örnek üzerinde açıklayınız.

Kriterler şöyle,
6 tane kurye çalışanımız var. ve bu kuryelerin kendi bölgeleri tabiki.
bazı kurumlara hergün rutin uğranmakta, bazı kurumlarada onlardan telefon geldiğinde rota üzerinden değişiklikle uğranmakta. yani belli yapılan bir rotanın km sini hesaplayabilmeliyiz ve diğer yerler içinde rota değiştiğindeki kombinasyonlara göre km hesabı yapılabilmeli.

diğer gidilen yerler liste olarak elimizde. öyle bir sistem olmalıki her kombinasyona göre km yi hesaplayabilmeli.
umarım anlatabilmişimdir.

örnek olarakta şöyle diebilirim:
1 kurye için...
hergün gidilmesi gereken rutin 30 tane kuruma bugün gittim. ertesi gün farklı 5 kurum ar4adı ve gelinmesini istedi. o gün ben gereken güzergaha göre 35 kurumu geziyorum. diğer başka birgün de farklı 7 tane kurum aradı. o günde 7 kuruma gitmiş oldum.
Ancak her kurum farklı olduğu için hepsinin sapma km hesabı farklı ve bunun gibi birçok kombinasyon oluşuyor. bu kombinasyonlara göre km hesabı yapmak istiyorum. ilk gün 45km, 2. gün 55km ve 3. gün 60km yol yapıldı şeklinde sonuç almak istiyorum.

teşekkür ederim...

Kriterler şöyle,
bazı kurumlara hergün rutin uğranmakta, bazı kurumlarada onlardan telefon geldiğinde rota üzerinden değişiklikle uğranmakta. yani belli yapılan bir rotanın km sini hesaplayabilmeliyiz ve diğer yerler içinde rota değiştiğindeki kombinasyonlara göre km hesabı yapılabilmeli.

diğer gidilen yerler liste olarak elimizde. öyle bir sistem olmalıki her kombinasyona göre km yi hesaplayabilmeli.
Elde veri olmadan nasıl olacak.

Kombinasyonlar.... deyorsunuz açıklama yok.

Bir örnek hazırlayınız ve üzerin açıklama yapınız. Bu şekilde sorunuz anlaşılmıyor.

Kriterler şöyle,

örnek olarakta şöyle diebilirim:
1 kurye için...
hergün gidilmesi gereken rutin 30 tane kuruma bugün gittim. ertesi gün farklı 5 kurum ar4adı ve gelinmesini istedi. o gün ben gereken güzergaha göre 35 kurumu geziyorum. diğer başka birgün de farklı 7 tane kurum aradı. o günde 7 kuruma gitmiş oldum.
Ancak her kurum farklı olduğu için hepsinin sapma km hesabı farklı ve bunun gibi birçok kombinasyon oluşuyor. bu kombinasyonlara göre km hesabı yapmak istiyorum. ilk gün 45km, 2. gün 55km ve 3. gün 60km yol yapıldı şeklinde sonuç almak istiyorum.

teşekkür ederim...

Merhaba,

Gerçi Sayın Mahir ilgileniyor ama bir iki bilgi de ben vereyim,

Öncelikle 2003 formatında bir çalışma kitabı oluşturun,

Örneğin bu kitap en az 2 sayfa olmalı,

1 nci sayfada verileriniz olmalı, bunlar başlangıç ve bitiş noktaları ile 2 nokta arasındaki mesafeleri ve kurye bilgilerini kapsasın,

2 nci sayfada ise anlattığınız olayları yapsın yani hesaplasın,

1 nci sayfadaki verileri siz bir örnekli bir çizelge (tablo) ile açıklayın,

2 nci sayfada da bunların hesaplamalarını elle girerek açıklayın,

İlgilenen üyeler de bu örneklemeler üzerinden makro yada formül ile çözüm üretsinler,

excel de çözülebilecek bişey olup olmadığını ve eğer çözüleceksede hangi verilere ihtiyaç olacağını bilemediği,m için örnek hazırlayamayabilirim :(
ben bi detaylıca düşünüp daha açıklayıcı yazmaya çalışırım...

Merhaba,

Gerçi Sayın Mahir ilgileniyor ama bir iki bilgi de ben vereyim,

Öncelikle 2003 formatında bir çalışma kitabı oluşturun,

Örneğin bu kitap en az 2 sayfa olmalı,

1 nci sayfada verileriniz olmalı, bunlar başlangıç ve bitiş noktaları ile 2 nokta arasındaki mesafeleri ve kurye bilgilerini kapsasın,

2 nci sayfada ise anlattığınız olayları yapsın yani hesaplasın,

1 nci sayfadaki verileri siz bir örnekli bir çizelge (tablo) ile açıklayın,

2 nci sayfada da bunların hesaplamalarını elle girerek açıklayın,

İlgilenen üyeler de bu örneklemeler üzerinden makro yada formül ile çözüm üretsinler,
İlgilenmek için konuyu yakalamaya çalışıyorum. :)

excel de çözülebilecek bişey olup olmadığını ve eğer çözüleceksede hangi verilere ihtiyaç olacağını bilemediği,m için örnek hazırlayamayabilirim :(
ben bi detaylıca düşünüp daha açıklayıcı yazmaya çalışırım...
Kombinasyonlar neler?
Güzergahlar ve km'leri neler?
Çağrı üzerine gidilen yerlerin Güzergahlar ve km'leri neler?

Mesala deseniz ki;
Uşak Denizli arasının tüm olasılıkları nelerdir?

*Uşak-Kula-Salihli-Turgutlu-İzmir-Aydın-Köşk-Sultahhisar-....Denizli
*Uşak-Sivaslı-Çivril-Denizli
*Uşak-Afyonkarahisar-Dinar-Çivril-Denizli
*uşak-Ulubey-Güney-Buharkent-Denizli
*......

Bunlarında km'leri bulunarak mesafe ve saat hesaplanabilir.

Ama siz; hiç veri vermeden sonuç istiyorsunuz.
Kolay gelsin.

İlgilenmek için konuyu yakalamaya çalışıyorum. :)

Merhaba,

Katılıyorum, aşağı-yukarı ne yapılmak istenen anlaşılıyor, anlaşılıyor da sunulacak çözümlere;

Ben şunu demek istemiştim, şurada şu olmalı, falan diye düzenlemeler istenebileceğinden, çözüm arayan kişinin daha net, daha anlaşılır ve de örnek bir dosya eklemesi, çabuk ve doğru çözüm için olmazsa olmazdır, ama nedense bir örnek dosya eklemede yeterli hassasiyetleri gösteremiyoruz,

Arkadaşımız örnek bir dosya ekleyene kadar konu askıda kalacak sanıyorum,:)

Geri