• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel 'de çizilen şekilleri rastgele dağıtma

Merhaba arkadaşlar;

Renk sıralama ile ilgili geliştirmek istediğim bir uygulama var. Bir rengin koyudan açığa doğru sıralanmış 26 farklı renkte daire var.

Excel 'de çizmiş olduğum ve üzerinde farklı numaralar verili daireleri bir butonla karıştırmak istiyorum. Her butona bastığımda her daireyi farklı bir konumda konumlandırsın. Sonra da sırala diye bir butonla da bu 26 farklı daireyi numara sırasına göre yatay da sıralasın. Bu makro ile mümkün mü? Mümkünse nasıl yaparım? Yardımlarınızı bekliyorum.

Uygulamanızı excel dosyası olarak eklerseniz, çizimlerinize ve istediğiniz sonuçlara uyabilecek cevap almanız daha kolay olacaktır.

örnek dosyam ekteki gibidir. yuvarlak şekilleri kırmızı alanın içerisine her butona bastığımda rastgele dağıtmasını istiyorum. sonra başka bir butonla da ilk konumuna gelmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Desteğiniz için teşekkürler. Ama bu sadece numaraları karıştırıyor. Ben kırmızı alana renklerin karışık bir şekilde dağılmasını istiyorum. sonra numaraları gizleyip kişiden renkleri doğru sırada yerleştirip yerleştirmediğine bakacağım. Bunu da numaraları göster dediğimde anlayacağım.

Dosyanız eklidir.

Merhaba arkadaşlar;

Renk sıralama ile ilgili geliştirmek istediğim bir uygulama var. Bir rengin koyudan açığa doğru sıralanmış 26 farklı renkte daire var.

Excel 'de çizmiş olduğum ve üzerinde farklı numaralar verili daireleri bir butonla karıştırmak istiyorum. Her butona bastığımda her daireyi farklı bir konumda konumlandırsın. Sonra da sırala diye bir butonla da bu 26 farklı daireyi numara sırasına göre yatay da sıralasın. Bu makro ile mümkün mü? Mümkünse nasıl yaparım? Yardımlarınızı bekliyorum.

6 ve 7 nolu mesajlardaki dosyalar işinizi gördümü.?

Geri