• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel de buton ekleme

Foruma yeni üye oldum.Exelde çözemediğim bir sorunum var.İlgilenen arkdaşlara şimdiden teşekkür ederim.

x+2y+3z=15
x+4y+6z=25
Yukarıdaki denklemleri sağlayan x değerini bulmak için başka bir bilgiye gerek var mı mıdır, varsa nedir?

A) Başka bir bilgiye gerek yoktur.
B) x+y+z değerinin verilmesi gereklidir.
C) y değerinin verilmesi gereklidir.
D) z değerinin verilmesi gereklidir.
E) y+z değerinin verilmesi gereklidir
F) x-y-z değerinin verilmesi gereklidir.
G) x+y-z değerinin verilmesi gereklidir.
H) y-x değerinin verilmesi gereklidir.
I) X değerinin verilmesi gereklidir.
J) y-z değerinin verilmesi gereklidir

Yukardaki sorunun 10 seçenekli olduğunu düşünelim.Her seçenek için bir buton konacak ve her bir butona tiklanınca excelde bir başka sayfaya farkı metin yazacak bir program yapmaya çalişiyorum.Başka bir deyile "10 ayri button olacak ve herbirine tıklanınca ayri bir sayfaya farklı metinler yazmak".

Biraz daha açıklar mısın? Ayrı sayfalara ne gibi metinler yazacak?Örneğin; 10. butona tıklayınca 10.sayfaya ne yazacak ve hangi mantıkla yazacak?Aynı metni her tıklamada bir alt satıra tekrar mı yazacak? vb.vb.
Soru net anlaşılırsa daha iyi olur.

Merhaba. gönderdiğim dosyanın işinize yarayacağını düşünüyorum.seçilen şıklara göre sayfa2 A1 hücresine şıkkın numarasını yazıyor.eğer eğer farklı birşey yapmak istiyorsanız biraz daha açıklarsanız iyi olur.iyi çalışmalar.

Öğrenci sorunun en az bir seçeneğini işaretleyecek.
Her bir işaretli seçenek için s20 ve s21 "e iki ayri cümle yazılacak.
Bu cümleler her sorunun her bir seçeneği için farklı olan metinler olacak.
İlgilenen değerli katılımcılara tekrar teşekkür ederim.

Neden bir şablon çalışma hazırlayıp bizimle paylaşmıyorsun?Böylece biz de soru görsel olduğu için olayı biraz daha net anlayacağız. Ayrıca, yukarıda bir çalışma sundum.Bu çalışmadaki uyarlamanın senin soruna ne kadar uygun olduğu konusunda görüşlerini de rica edeceğim...

merhaba, ekteki dosyayı inceleyebilirsiniz...

aliakgul
Kardeşimiz radio button(seçenek düğmesi) kullanmış,oysa "Command button" u benim sorunuma daha yakın görüyorum.
Sonuçta bir düğmeye tıklanınca verilen bir hücredeki metin,verilen başka bir sayfanın verilen bir hücresine kopyalanacak.Banada zaten bunu yapacak bir kod gerekiyor.

Herkese ilgilerinden dolayı tektar teşekkürler.Sonunda kendi sorumu kendim çözdüm.

Private Sub CommandButton19_Click()
Worksheets("1").Range("D7:E7").Copy
Worksheets("2").Range("D7:E7").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
End Sub

arkadaşlar merhaba
benim bir sorunum var acilen yardımcı olursanız sevinirim ayrıca exelde işlem yapmaya yeni başlayanlardanım
bir exel sayfasına buton nasıl koyabiliriz yardrımcı olursanız sevinirim
saygılarımla

Sayın argo619,

Excel sayfasında tek başına bir buton hiçbirşey ifade etmez. Buton koymaktaki amacınız nedir ?

Bu arada butonu, Araçlar - Özelleştir - Komutlar Sekmesinde Formlar'ı seçerseniz, sağ tarafta düğmeyi (Butonu) bulabilirsiniz. Üzerine tıklayıp yukarıdaki araç çubuklarının yanında uygun bir yere taşıyın.

Sonrasında taşıdığınız butonun üzerie tıklayıp Excel çalışma safyanızda istediğiniz yere, istediğiniz büyüklükte çizebilirsiniz.

Sayın sertkaya öncelikle ilgi ve alakana teşekkürler sağol
Benim yapmak istediğim şu
Bir exel sayfasını ana sayfa yapıp bu ana sayfaya çeşitli butonlar olacak şöyle ki:
1- Bir butonda mesela ONAY BELGESİ
2. ikinci butonda yaklaşık maliyet
3. Butonda daha değişik bilgi
bu butonları tıkladığımda mesela 1 nolu butonu tıkladığımda onay belgesi sayfası açılacak
umarım sıkıntımı anlatabildim pek fazla becerim yok kusura bakmayın ama yardımlarınızı beklerim
yeni başlayan biri olarak teferruatlı anlatırsanız ayrıca sevinir teşekkür

Son düzenleme:
Sayın argo619,

Ekli dosyayı inceleyiniz. Ayrıyeten kendinizi Excel'de geliştirmek isterseniz Excel'e Yeni Başlayanlar başlığındaki konulara bakınız.

sayın sertkaya gönderdiğin dosyaya baktım teşekkürler sağol
bana yol gösterecektir
yalnız biraz daha artırmalıyım o butonları
teşekkürler ilgi ve alakana sağol

ben de onu merak ediyorum kardeş?excel sayfasında bazı hücrelere, birden fazla seçenekten birisini tercih edebileceğimiz buton koymak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşlar excelde bir fatura oluşturdum.ancak adres kısmına bir buton koyup fatura kesececeğim firmayı oradan seçmek ist.yorum şu anda kopyla yapıştırla sorunu çözüyorum.

2 sayfaya var biri adres diğeri fatura adresten kopyalayıp faturaya yapıştırıyorum kolay yolu yok mu,

VLOOKUP kullanarak bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz

merhaba arkadaşlar formunuzun yeni üyesiyim.excel 2007 türkçe kullanıyorum.
benim sorunum excel kitabında oluşturduğum tabloya 2 tane buton oluşturdum birisi satır ekleme biriside satır silme bu tabloda verdiği hata aşağıdaki gibidir yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla,

Sub ekle()
'
' ekle Makro
' Makro User tarafından 03.02.2005 tarihinde kaydedildi.
'

Application.ScreenUpdating = False
Rows("3:3").Select
Selection.Copy
Selection.Insert Shift:=xlDown
Range("A5").Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.AutoFill Destination:=Range("A3:A5"), Type:=xlFillDefault
Range("A3:A5").Select
Range("B2").Select
Sheets("teklif").Select
Rows("15:15").Select
Selection.Copy
Range("A15").Select
Sheets("müşteri").Select
Sheets("işçilikliteklif").Select
Selection.Copy
Range("A15").Select
Sheets("müşteri").Select

End Sub
Sub satsil()
'
' satsil Makro
' Makro User tarafından 03.02.2005 tarihinde kaydedildi.
'
Application.ScreenUpdating = False
Rows("3:3").Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
Range("A3").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=R[-1]C+1"
Range("A15").Select
Sheets("teklif").Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
Sheets("müşteri").Select
Sheets("işçilikliteklif").Select