• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel de Belirlediğim Hücrelere Şifre Koymada Yardımcı Olurmusunuz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
Merhabalar; ekteki dosyamı saolsunlar forumdaki arkadaşlar yapmışlardı.Arama butonu eklemişlerdi,fakat ben belirlediğim hücrelere şifre koyduğumda arama butonu korumalı sayfa olduğundan çalışmadı.Acaba bunun başka bir yolu varmıdır? Ekteki dosyamda bulunan Depo Durum Listesi çalışma sayfasındaki "G,I ve J" sütunlarını aynı zamanda 5 nolu satırı koruma altına almak,şifrelemek istiyorum ki yanlışlıkla o hücre değerlerinin bilgilerini değiştirmeyeyim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Önce tüm sayfayı seçip sağ tık hücre biçimlendirden hücreleri kilitle ve gizli seçeneklerini kaldırın. Daha sonra ise kilitlenmesini istediğiniz hücreleri yine aynı yöntemle tikleyin. Arkasından sayfayı koru seçeneğini kullandığınızda isteğiniz yerine gelecektir.

Sayın Hasan40, cevabınız için teşekkür ederim.Dediklerinizi yaptım fakat sayfayı koru kısmına girip şifrelediğim zaman arama butonu çalışmıyor.Korumalı sayfa olduğu için uyarı veriyor.

Merhaba Yeşim Hanım,
Bir de şu yöntemi deneyiniz, veri doğrulama kullanıp giriş yapılmaması gereken hücrelerin girilecek maksimum metin uzunluğunu 0 yapın. Böylece o hücreye veri girişi yapılamayacaktır. Ya da o hücrede ne olmasını istiyorsanız, doğrulamaya sadece onu yazın.

Kusura bakmayın ama benim fazla bilgim yok bu veri doğrulama demişsiniz,nereden yapmam gerekiyor peki..

Arkadaşım zor bir yanı yok. Üst menü çubuğunda VERİ kısmına basın. açılan pencereden DOĞRULAMA-İZİN VERİLEN- dedikten sonra açılan kutucukta Metin Uzunluğunu tıklayın.Yine açılan kutucukta En Az ve En Fazla bölümlerine 0 (SIFIR) yazın. TAMAM

Sanırım bu şekilde de olmuyor istediğim.
Ekteki dosyada "depo durum listesi" çalışma sayfasındaki "G6" hücresine; diğer çalışma sayfalarındaki sayıların toplamını alacak şekilde formül yaptım.Olur da yanlışlıkla bu "G6" hücresine giriş yapmamak adına şifrelemek istiyorum ben...

Normal şekilde şifreleme yaptığımda istediğim oluyor ama bu kez arama butonu çalışmıyor.

Merhaba,

Sayfanızın kod bölümündeki kodları aşağıdaki şekilde değiştirip deneyin.

Kod içinde geçen "12345" koruma şifresidir. Dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Application.ScreenUpdating = False
    ActiveSheet.Unprotect "12345"
    Set ilk = Range("b5")
    Set son = Range("b5").End(xlToRight)
    If ActiveSheet.FilterMode Then Range(ilk, son).AutoFilter Field:=1
    TextBox1.Text = ""
    ActiveSheet.Protect "12345"
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Private Sub TextBox1_Change()
    Dim i As Long

Application.ScreenUpdating = False
    ActiveSheet.Unprotect "12345"
    i = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
    If TextBox1 <> "" Then
        ActiveSheet.Range("$B$5:$k$" & i).AutoFilter Field:=1, Criteria1:="=" & TextBox1.Value & "*"
    Else
        ActiveSheet.Range("$B$5:$k$" & i).AutoFilter Field:=1
    End If
    ActiveSheet.Protect "12345"
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Sayın Korhan Ayhan,tam istediğim gibi olmuş emeğinize sağlık,çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar..Bu siteyi kuran ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

KORHAN AYHAN teşekkürler... Çok faydası oldu...

Geri