• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Çalışma Sayfasında Option button seçimine göre command butonun aktif olma durum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan u.L.a.s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Excel çalışma sayfamda 4 tane commandbutton var.

Daha doğrusu bu butonlar command buton değil.

Ben Developerdan command buton eklemek yerine Insertten Shapes seçimlerinden Rounded Rectangle 1, Rounded Rectangle 2, Rounded Rectangle 3,Rounded Rectangle 4 olarak ayrı ayrı 4 buton ekledim.

iki tanede Option Button ekledim.

Şimdi sorum şu

Eğer Option Button 1 butonunu seçili hale getirirsem
Rounded Rectangle 1, Rounded Rectangle 2, aktif olsun yani o butonlar altındaki kodlar çalıştırabilir olayım ama diğer 2 buton tıklasamda herhangi bir işlem yapmasın.

Eğer Option Button 2 butonunu seçili hale getirirsem
Rounded Rectangle 3,Rounded Rectangle 4 ktif olsun yani o butonlar altındaki kodlar çalıştırabilir olayım ama diğer 2 buton tıklasamda herhangi bir işlem yapmasın.

Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim.

Teşekkürler

Optionbutton seçili olduğunda çalışmasını istemediğiniz butonun kodlarının en üst satırına aşağıdaki kodları ekleyin.

Kod:
If OptionButton1.Enabled = true Then Exit Sub

Kodun açıklaması: Eğer OptionButton1 seçili ise(= true) aşağıdaki kodları çalıştırma(Exit Sub)

Yalnız bu OptionButton Excel çalışma sayfasında olduğundan Option Button 1 şeklinde aralarında boşluk olarak geliyor. ben üzerini ctrl+mouse ile tıklayınca sol üst köşede butonun adını boşluk olmadan düzeltiyorum. verdiğiniz kodu diğer butonun en üst satırına yerleştiriyorum. ama bana debug veriyor.

OptionButtonun properties de name özelliğine bakarak

yada

OptionButtona çift tıklat kod editöründe aşağıdaki gibi bir kod çıkacak

Kod:
Private Sub OptionButton1_Click()

End Sub

buna bakarak OptionButtonun ismini öğrenebilirsin.

Dediklerine bakıyorum ama olmuyor.

Benim çalıştığım dosyama benzer bir dosya gönderiyorum.

Basit bir macro atadım butonlara

Command button 1 seçilmişse A sütunu Sil Butonu aktif olacak H sütunu Sil butonu pasif olacak
Command button 2 seçilmişse H sütunu Sil Butonu aktif olacak A sütunu Sil butonu pasif olacak

http://s4.dosya.tc/server/Ei5hXt/deneme.rar.html

İşte benimde uzun zamandır çözemediğim bir sorun var.

Active X denetimli butonlar ekleyemiyorum.

Şu an eklediğin butonlara tıklayamıyorum mesela.

Geri