• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel çalışma sayfası ile userform ölçüleri eşit olsun

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
hazırladığım userform çalıştırdığım zaman excel dosyasını arka planda görebiliyorum. bir çok uğrşı sonrsında excel görünmesin kodlarını denedim fakat açık olan diğer excelleri etkiliyor. çözüm yolunu şöyle buldum.

1. xlsm dosyasını açınca userform devreye girsin ve excel dosyasıda otomatik olarak userform ile aynı boyuta gelsin.
2. userformu sağa sola hareket ettirdiğim zaman excel dosyasıda userform ile birlikte aynı konumda hareket etsin.

böylelikle userforma ait excel dosyası görünmemiş olacak ve diğer açık excel dosyaları bundan etkilenmiycek.

böyle bir kod için yardımlarınızı rica ederim üstadlarım.

bişeyler yapmaya çalıştım. ancak ufak bir eksiği var giderebilirsek memnun oluruz. örnek dosya ve açıklama ekteki dosyadadır.

Ekli dosyalar

1- Boş bir excel sayfası açıp ekranınızda istediğiniz gibi boyutlandırın. Sonra bunu kapatın.
2- Userform auto_open açılış kodunda baş satır olarak
application.visible = false
ekleyin .
3- Çarpıdan kapatmayı yasaklayan kodları userform kodlarının en üstüne ekleyin
4- Bütün kapat tuşlarının son satırı olarak MUTLAKA
application.visible = true
thisworkbook.close
ekleyin.
5- Userformun initialize kodlarının en üstüne tam ekranlaştırma kodlarını ekleyin
6- Userformun properties penceresinde showmodal ayarını false olarak değştirin

Save edin , kapatıp açın. Userform boş exceldeki ayarda açılacaktır. Showmodal false olduğu için
bu kapatıldığında diğer excelleri etkilemeyecektir, Userform açıldığında kendi exceli de görünmeyecek
ve sadece userformu sağa sola çekiyor olacaksınız. Bu dosyanın exceline geçmek için userformda bir tuş
daha yerleştirip çift tıklayın ve sub ile end sub arasına
userform1.hide
application.visible = true
yazın .
Bu şekilde excel ile forma dönüş yapabilir, yine excel ustunde bir tuş yerleştirerek bunun makro ata- yeni secimi ile açılan kod sayfasında sub-end sub arasına
userform1.show
yazın.

Çalışmayı kaydederek deneyin .

Son düzenleme:
Geri