• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel ardışık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zdckl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel
Excel'de 15.000 satır verim var. Bu verilerin 5'den büyük olanlarını ve ardışık en az 5 tane olmak üzere gruplayıp, bu grupların sayısını hesaplamk istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Ör:1,5,6,9,12,25,23,1,2,7,5,9,2,....şeklinde veriler. Bu verilerin ardışık olarak 5'ten büyük olan gruplarının sayısı nasıl hesaplanır?

selam,
aynı konuda bir önceki mesajınıza
Sn. asri örnek dosya göndermeden sorunuz net anlaşılmıyor şeklinde bir cevap verdi.

Bak. link : http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=850953&postcount=1

Farklı mesaj açmakla bir yere varamazsınız. Sorunuz gerçekten net değil...
Hangi kolonda saydıracaksınız , kaç kolon bilgi var, saydırmada diğer kolonların da etkisi var mı vs... gibi bir çok soru var... Ayrıca ardışık 5 li grup ne ifade etmektedir..
Örnek verelim...
A kolonu : tarihler yazılı olsun....
B kolonu : isimler yazılı olsun...
C kolonu : ........
d kolonu : .......
E kolonu : 1,5,6,9,12,25,23,1,2,7,5,9,2,....şeklinde veriler olsun...
Şimdi neyi saydırmak istiyoruz...
A kolonu şu ve şu tarihler arasında + B kolonu şu İSİM iken E kolonunda ardışık olan ( tek başına ardışık ifadesi : daima 1 artarak giden demektir.. Ardışık artan , ardışık azalan , ardışık 5 artan.... gibi ifade etmek lazım..) 5 veya daha fazla olanları saydıralım....
şeklinde soruyu net biçimde ifade etmek gerekir.

O nedenle örnek dosya istenmektedir. Örnek dosya orijinal dosyayı yapı itibariyle tam olarak temsil etmelidir. Ayrıca soru net bir şekilde ifade edilmeli ve hatta olması gereken sonuçlar da manuel olarak yazılmalıdır.

Örnek dosyanızı da dosya.tc , Google drive .... gibi dosya yükleme sitelerinden biri aracılığıyla yükleyebilirsiniz....

Soru net ifade edilirse ve örnek dosya ile desteklenirse çözüm de kısa sürede yapılacaktır.

Dosya yüklemek istemiyorum derseniz de , bekleyin bakalım nasıl bir çözüm gelecek...
kolay gelsin...

Merhabalar,
Dosyanız erişime kapalı ama anladığım kadarıyla deneyiniz.
1,5,6,9,12,25,23,1,2,7,5,9,2 sizin verileriniz için sonucun bir çıkması lazım değil mi ?
Kod:
=TOPLA(EĞER(SIKLIK(
  EĞER(A1:A38>=6;SATIR(1:38));
EĞER(A1:A38<6;SATIR(1:38)))>=5;1;))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CRTL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Saygılar,
Wuic

Son düzenleme:
İyi günler.
Dosyanızı indiremiyorum. Cepten baktığımda sayfa2'de A2:A60 aralığında bulunan verilerde sonucun DÖRT çıkması lazım değil mi?
1. grup 6'lı, 2. grup 9'lu, 3. grup 6'lı 4. grup 5'li dır.

Verdiğim formül istediğinizi yapacaktır. #DEĞER hatasını almanızdaki sebep CTRL+SHIFT+ENTER ile formülü tamamlamanızdan kaynaklanıyor.

Not: Sonradan düzeltme yapılmıştır. Hücre aralığınızı kendinize göre ayarlamıyı unutmayınız.

Son düzenleme:
Merhaba,

evet dediğiniz gibi 4 çıkması gerekiyor. Ama ben yine de #Değer hatasını düzeltemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim

Formülü hücreye yazıp doğrudan ENTER tuşana basıyorsunuz değil mi?

Bu şekilde yapmayıp mavi renkli yeri iyi okuyup öyle uygulayınız.
Formülü hücreye yazdıktan sonra sırasıyla CTRL daha sonra SHIFT daha sonra ENTER tuşlarına basınız. Formülün başında ve sonunda {} (küme parantezi) işaretleri çıkacaktır.

Ayrıcada bakınız. https://support.office.com/tr-tr/ar...örnekler-3be0c791-3f89-4644-a062-8e6e9ecee523

Dosya yada resim yükleyemem. Sorun çözülmez ise diğer arkadaşlar konuyu görüp yardımcı olacaklardır.

Merhaba,

Çok teşekkür ederim. Yardımınız olmasaydı kesinlikle yapamazdım.

Geri