• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel 7 de Pasta grafik yapımı yrd ltf.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2007
Excel 7 de pasta grafik oluşturmak istiyorum.
A sütununda iş yaptığımız idarelerin isimleri, B sütununda ise yapılan işlerin toplam sözleşme bedelleri var. Pastayı oluştururken bu iki sütunu taratıyorum ve parasal tutarı yüzde değeri olarak gösteriyor.
Buraya kadar güzel ancak;
1-Yüzde değerleri yerine yazılı olan parasal tutarı yada rakamları pasta dilimleri üzerinde görmek istiyorum buu nasıl yapabilirim?
2-Grafik başlığını ellemi girmem gerekiyor?
Diğer bir grafiği ise şu şekilde oluşturmak istiyorum;
2012 yılı ciromuz 100 TL diyelim, bu cironun %20 si X kurumdan, %30 u Y kurumundan, %50 si Z kurumundan, %20 ise B kurumundan gelmiş.
1-Pasta üstünde toplam ciromuzu ve ciromuzu oluşturan kurum oranlarını nasıl oluşturabilirim?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
tabloyu alsam

excel 7 de pasta grafik oluşturmak istiyorum.
A sütununda iş yaptığımız idarelerin isimleri, b sütununda ise yapılan işlerin toplam sözleşme bedelleri var. Pastayı oluştururken bu iki sütunu taratıyorum ve parasal tutarı yüzde değeri olarak gösteriyor.
Buraya kadar güzel ancak;
1-yüzde değerleri yerine yazılı olan parasal tutarı yada rakamları pasta dilimleri üzerinde görmek istiyorum buu nasıl yapabilirim?
2-grafik başlığını ellemi girmem gerekiyor?
Diğer bir grafiği ise şu şekilde oluşturmak istiyorum;
2012 yılı ciromuz 100 tl diyelim, bu cironun %20 si x kurumdan, %30 u y kurumundan, %50 si z kurumundan, %20 ise b kurumundan gelmiş.
1-pasta üstünde toplam ciromuzu ve ciromuzu oluşturan kurum oranlarını nasıl oluşturabilirim?

siz tabloyu ekleyene kadar kendim böyle bir şey yapmıştım.
SİZİN GRAFİĞİNİZİ DE EKLEDİM.

Ekli dosyalar

siz tabloyu ekleyene kadar kendim böyle bir şey yapmıştım.
SİZİN GRAFİĞİNİZİ DE EKLEDİM.
Nasıl yaptığınızıda anlatırsanız sevinirim, anlamadım çünkü.
Ayrıca grafik başlığını ellemi yazmam gerek?

Geri