• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel-2010 gömülü veritabanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan daihaupt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 TR
Merhaba! excel belgemde "say" ve "reset" adında iki adet buton var. Say butonuna basıldığında 35'ten ileriye doğru sayıyor. Belge kapatılıp açılınca tekrar 35'ten başlayarak sayıyor. Buraya kadarki kısmını ben yaptım. şimdi yapmak istediğim ise şu;

1-Belge açıldığında butona basılınca yine 35 ten ileriye doğru saysın ama belge kapatılıp açıldığında kaldığı sayıdan devam etsin.
2-reset'e basıldığında ise tekrar 35'ten saymaya başlasın.

Ben uğraştım ama ancak bir kısmını yapabildim. Bundan sonrası için yardım gerek.
Lütfen eki indirip inceleyin.
Ekli dosyayı görüntüle msgbox.zip

Merhaba,

Bunun için herhangi bir sayfadaki herhangi bir hücreyi kullanabilirsiniz.

Ben Sheet1 sayfasında A1 hücresini kullandım. Örnekler bunun üzerine. İnceleyiniz.

Kod:
Sub Auto_open()
    If Sheets("Sheet1").[A1] < 34 Then Sheets("Sheet1").[A1] = 34
End Sub

Kod:
Sub RoundedRectangle1_Click()
'say butonu
    Sheets("Sheet1").[A1] = Sheets("Sheet1").[A1] + 1
    MsgBox Sheets("Sheet1").[A1]
End Sub

Kod:
Sub Bevel3_Click()
'reset butonu
    Sheets("Sheet1").[A1] = 34
End Sub

Peki bu değeri bir label nesnesinin text'ine veya caption'ına kaydetsek nasıl olur. Sonra da label'in visible özelliğini false yapsak. verinin daha korunaklı olması açısından söylüyorum. Kurcalamalara karşı önlem.

Ben belgeye bir label nesnesi ekledim ve captionunu yazdırmayı denedim.
Kod:
MsgBox Label5.Caption
Ancak yukarıdaki kodu yazdığımda, aşağıdaki hatayı alıyorum.
317hxtt.png

Merhaba,

excel sayfasında bir hücrede saklamadığınız sürece dosyayı saklasanızda saklamasanızda değer kaybolur.

İlgili sayıyı gizli bir sayfada bir hücrede saklayabilirsiniz. Yukarıda verdiğim yöntemle.

Yada xl (Excel) dışında bir ortamda örneğin bir text dosyasında bu değeri saklayabilirsiniz. Tabi bu dosyaya erişim olması gerekir.

Yukarıda verdiğim hatayı almamın sebebi, active x control kullanmamammış. Konuyu inceleyenler olursa yardımcı olması açısından, belgenin son halini ekte veriyorum.

Ekli dosyalar

Merhabalar,
oluşturulan bir modüle yazmakla sanırım istediğiniz olabilir.
Dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Geri