• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel 2007'de Özet Tablo ile sayfaların konsolide edilmesi

2003'te Page adlarını;

How many page field do you want? için iki seçenek sunuluyor.

Create a single page field for me. Bununla wizard kendisi Item1, Item2, Item3 diye page fieldleri belirliyor.

I will create the page fields seçeneğini seçerseniz, bunların adını kendiniz veriyorsunuz.

2007' de bunun dışında bir şey var mı? Bilmiyorum.

.

hocam ayni secenkler 2007`de de var yalniz isme tam neren isim veriyorsunuz bulamadim..

hocam ayni secenkler 2007`de de var yalniz isme tam neren isim veriyorsunuz bulamadim..

Combox'ın karşında yazılı olan; "What item labels do you want each page field to use to identify the select data range?" herhalde yeterince açık.

Yani siz belirlediğiniz alanın üstüne gelerek, page fieldleri kendi kafaınıza göre o combobox'ın içine yazıp, her seferinde Add düğmesine basmanız yeterli.

.

Evet ama next-back diyerek filan mi girmem gerekiyor, nasil olabilir ki :) farkli yerlerden bahsetmiyoruz degilmi, 4 field olan bol 2/3 stepteki field one`a girilebilecegini soyluyorsunuz..

Evet dediginiz gibi eklenebiliyor yalniz, cok mantiksiz bir ekleme stili var sanki ben bi turlu oturtamadim ve o listin icine verileri elle girerek yukaridaki range`i add diyip ekleyerek alan olusturmak cok sacma geldi bana..

Evet ama next-back diyerek filan mi girmem gerekiyor, nasil olabilir ki :) farkli yerlerden bahsetmiyoruz degilmi, 4 field olan bol 2/3 stepteki field one`a girilebilecegini soyluyorsunuz..

Diyelimki başta hiç bir isim vermedik sadace birinci sayfadaki alanı seçtik.

Alan da A!$A$2:$H$9 olsun Add dedik.

Diğer sayfa tabına basınca, alan otomatikman B!$A$2:$H$9 oluyor. Buna da Add dedik.

öteki sayfaya geçerken de alan otomatikman 'C'!$A$2:$H$9 oluyor. buna da Add dedik.

All ranges bölümünde;

A!$A$2:$H$9 üzerine gelip, Combobox'ın içine A.ŞİRKETİ yazalım ve Add diyelim. Gelecek uyarıya aldırmayın.

B!$A$2:$H$9 üzerine gelip, yine Combobox'ın içine B.ŞİRKETİ yazalım ve ADD diyelim. Uyarıya aldırmayın.

'C'!$A$2:$H$9 üzerine gelip, yine Combobox'ın içine C.ŞİRKETİ yazalım ve ADD diyelim. Uyarıya aldırmayın.

Şimdi Combobox'ın çentiğine basın. Verdiğimiz adlar görünüyor mu. Tamamdır. Next'lerle devam edip, işi bitirin.

Alanları başta tespit ederken de bu isimleri verebilirdik. Onu da hatırlatayım.

.

Evet dediginiz gibi eklenebiliyor yalniz, cok mantiksiz bir ekleme stili var sanki ben bi turlu oturtamadim ve o listin icine verileri elle girerek yukaridaki range`i add diyip ekleyerek alan olusturmak cok sacma geldi bana..

Peki nasıl arzu ederdiniz?

Adamlar iki seçenek sunuyor. Ya diyor bana bırak, Ben Bunlara Item1, Item2, Item3,... gibi ben vereyim. Veya diyor, adları kendi kafana göre kendin ver.

Veya boş bırakırsan, ben sadece verdiğin alanları konsolide ederim, Page field işini de boş bırakırım.

Daha ne olsun?

Yine de saçma buluyorsanız, Bill Gate'e (Microsoft'a) yazın.

.

.

:) hocalarim ikinizede cok tesekkur ederim su olay beni bugun gercekten deli etti, itiraf etmek gerekirse kendimi salak gibi hissettim bi ben goremiyorum diye :) simdi kim ne derse desin kendimi affediyorum, mantikli gorunmuyor ekleme bolumu :D

Bence, siz, bir de bu konuyu Microsoft Destek ile görüşün. Bu şekilde çalışmak gerçekten zulüm.

Peki nasıl arzu ederdiniz?

Adamlar iki seçenek sunuyor. Ya diyor bana bırak, Ben Bunlara Item1, Item2, Item3,... gibi ben vereyim. Veya diyor, adları kendi kafana göre kendin ver.

Veya boş bırakırsan, ben sadece verdiğin alanları konsolide ederim, Page field işini de boş bırakırım.

Daha ne olsun?

Yine de saçma buluyorsanız, Bill Gate'e (Microsoft'a) yazın.

.

.

Hocam ne biliim combo olmasi veri girisini oraya biz girmicekmisiz izlenimi yaratmis o yuzden veri girmek sacma geliyor, yoksa sabahtan beri veri giricek yer ariyorum :D

What u think? Think If u want!!!!

:) kafamda comboya veri girisi elle olmaz onun kesin bir source`u vardir gibisinde bir imaj vardi, bugun yok oldu sayin uzmanamele..

Hocam ne biliim combo olmasi veri girisini oraya biz girmicekmisiz izlenimi yaratmis o yuzden veri girmek sacma geliyor, yoksa sabahtan beri veri giricek yer ariyorum :D

Combo verdiğimiz isimleri görmemizi sağlıyor. Diyelim ki 20 isim verdik. Bunları sona gelmeden nasıl göreceğiz. İşte combo bunu sağlıyor bize. Eksik var mı? Yanlış yazılan var mı? gibi bazı düzeltmeleri sona varmadan yapma olanağı sağlıyor.

.

Neyse bunu anlamak bugun baya bisey katmis oldu bana, tekrar tesekkur ederim..

Item1, Item2, Item3 ... adlarını 2007'de değiştirmeyi bir türlü bulamıyorum.
2007'de de görüntülü açıklamanız mümkün müdür?
Teşekkürler

Geri