• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel 2007 öncesi dosya uzantılarını nasıl değiştiririm?

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Pro x64 TR
Sayın uzmanamele'nin bir konu başlığında "xls uzantıların xlsx ya da xlsm dönüştürülmesi durumunda, dosya boyudunun küçüleceği ve daha etkin kullanılacağını"okudum.

Bu işlemi makro ile nasıl yapabilirim?

Yardımcı olan dost ve hocalarıma önceden teşekkürler..

Selamlar,

Evet dosyanızda bir problem yoksa 2007 formatında kayıt ederseniz dosya boyutu neredeyse yarı yarıya düşüyor.

Dosyanızın uzantısını xlsx yada xlsm yapmak için makro kullanmanıza gerek yok.

Dosyanızı açın.
F12 tuşuna basarak FARKLI KAYDET menüsünü açın.
KAYIT TÜRÜ bölümünden "Excel 2007 Çalışma Kitabı" ya da "Excel 2007 Makro Etkin Çalışma Kitabı" seçeneklerinden birisini seçip dosyanızı kayıt edin.

Sayın Korhan Ayhan;

Gününüz aydın, neşeniz sağlığınız yerinde, kazancınız bol ve her şey gönlünüzce olsun..

İlgi ve yanıtınız için teşekkür ederim.

Değerli hocam, 1000'in üzerinde dosyam arşivim var. Sanırım bu yolla zor olacak..

Makro ile çözüm en iyisi gibi...

Yaptığım araştırmalarda xls uzantısının xlsx'e çevrilmesinin başarılı olmadığını öğrendim. Konuyu kapatıyorum....

Yaptığım araştırmalarda xls uzantısının xlsx'e çevrilmesinin başarılı olmadığını öğrendim. Konuyu kapatıyorum....

merhaba

yanlış bilgi edinmişsiniz.
excel 2003 uzantısı .xls iken excel 2007 de .xlsx ve .xlsm adını alır.
.xlsx normal excel dosyaları iken .xlsm makro etkin excel dosyalarıdır.
içersinde makro olan bir dosya .xlsx olarak kaydedilemez ancak tüm dosyalar .xlsm olarak kaydedilebilir.
makrolu bir dosyayı .xlsx olarak kaydettiğinizde içersindeki makrolar silinecektir.

Sayın uzmanamele;

Hocam günaydın...

Sizin çalışmalarınızı ve paylaşımlarınızı her zaman ilgiyle izliyorum, düşünce ve görüşleriniz benim için her zaman önemli... Sizler konusunda uzman kişilersiniz..

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Ne kadar araştırsak da internet ortamında alınan bilgiler her zaman sağlıklı ve doğru olmayabiliyor..

Ne yapmamı önerirsiniz. Makroyla çözüm mümkün mü? Her şey gönlünüzce olsun...

Sevgi ve saygılar..

Sayın mancubus;

Merhaba, ilginiz ve yanıtınız için teşekkür..

Bu linkten hangi dosyayı indireceğimi saptayamadım.

rica ederim.
aşağıdaki linkte de bir uygulama var. indirdim ama işyerinde program yükleme şansımız olmadığı için deneyemedim. sakıncılı mıdır bilemiyorum.

http://www.softinterface.com/DL/DL_UserData_Proc.ASP

MigrationPlanningManager.exe isimli dosya indirilecek. açıklamalarda sistem yöneticileri için (örneğin şirketi 2003'ten 2007'e geçirmeye yardımcı olacak) bir program olarak tanımlanmış. imkanınız varsa uzman birinden destek alın.

kendi başıma yönergeleri izleyerek yapabilirim diyorsanız bütün dosyaların yedeğini alarak bir deneme yapabilirsiniz.

benim gözüm karadır ve dosyalarımı yedekledikten sonra denerim mesela.
ama kritik bir husus olduğundan sizin kendi tercihinize kalmış.

Sayın mancubus;

İnceliğiniz ve ilginiz için teşekkürler. Önerilerinizi değerlendireceğim.

Her şey gönlünüzce olsun.. Başarılar..

Selamlar,

Ekteki dosya ile 2003 ve önceki versiyonlarla kayıt etdiğiniz dosyalarınızı 2007 formatına dönüştürebilirsiniz.

Dosyanın sağlıklı çalışması için aşağıdaki işlemi yapmalısınız.

Boş bir excel dosyası açın.
ARAÇLAR-MAKRO-GÜVENLİK menüsünü açın.
Ekrana gelen pencerede "Güvenilen Yayımcılar" sekmesine tıklayın.
Alt kısımdaki "Visual Basic Project Erişimine Güven" seçeneğini aktif hale getirin ve tamam tuşuna tıklayıp işlemi tamamlayın.

Eski versiyonla oluşturduğunuz dosyaları boş bir klasöre toplayın. Bu şekilde hepsini topluca düzenlemiş olursunuz.

Makro çalıştığında sizden klasör seçmenizi isteyecek. Seçim yaptığınız klasör içindeki tüm ".xls" uzantılı dosyalarınız içeriğine göre ".xlsx" yada "xlsm" formatına dönüşecektir.

Bu işlem anında dosyalarınızın bozulmaması için seçim yaptığınız klasörün içinde "2007 VERSİYON DOSYALAR" isminde bir klasör oluşacaktır. Yeni versiyon dosyalarınızı bu klasör içinde göreceksiniz.

1000 adetin üzerinde dosyadan bahsetmişsiniz. Bu sebeple makronun çalışması uzun sürecektir.

Her türlü olumsuzluğu düşünerek lütfen dosyalarınızın YEDEĞİNİ aldıktan sonra bu makroyu kullanınız.

Umarım faydası olur.

Ekli dosyalar

Teşekkür.

Sayın Korhan Ayhan;

İyi akşamlar..

Öncelikle değerli zamanınızı vererek verdiğiniz ayrıntılı açıklama ve dosya için teşekkür ederim..

Önerilerinizi dikkate alarak aynen yarın uygulayacağım. Sonucu hakkında size dönerim.

Hocam her şey gönlünüzün güzelliği gibi olsun..

Sevgi ve saygılar...

Geri