• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel 2003 versiyonuyla hazırlanmış programı excel 2007'ye göre düzenlemek

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 excell 2007
ekteki dosya ilk kullanılmaya başlandığında çok güzel çalışıyordu.
bilgisayarda bir güncelleştirmeden sonra kapatırken hata vermeye başladı.
'' microsoft excel çalışmayı durdurdu'' hatası veriyor.
ben şuan office 2007 kullanıyorum program office 2003'te hazırlandı acaba bundan kaynaklı olabilirmi.
acaba bu programı aynı özelliklerle office 2007'de tekrar düzenleyebilirmiyim.
yardımlarınız bekliyorum. teşekkürler.

Ekli dosyalar

sorun hakkında bilgisi olanlara rica ediyorum yardımlarınızı esirgemeyin.
teşekkürler.

Bende 2003 2007 ve 2010 'da hata vermedi .Dosyayı başka bir makinadaki 2007de deneyiniz. Sorun görmezseniz sizdeki ;
Excel 2007 'nin tam yüklenip yüklenmediğinden emin olunuz. Minimum ya da standart yüklemelerde bazı kitaplıklar yüklenmediğinden benzer hatalar verebiliyor ki , normalde üst versiyonlar alt versiyonları çalıştırır fakat tersi her zaman sorun çıkarır.

Bundan emin olun, ihtimalen düzelecektir. 2007'de yeniden düzenlemenize de gerek yok gibi, 2007de save etmeniz yeterli.

Yine de takıldığı yeri bulmak isterseniz;
1-Excel gizlemeyi kaldırın
2-Vbe de şifre varsa kaldırın
3-Bu şekilde save edin ve 2007'de kullanın. Takıldığı zaman kodlara gidip sorun olan satırı gösterir, onu buraya kopyalayınız.
4-Dosyanızı gizlemeleri kaldırılmış olarak buraya tekrar yükleyin , beraber inceleyelim.

Son düzenleme:
teşekkür ederim ben fazla anlamadığım için dediklerinizi idrak edemedim mümkünü varsa uzak masaüstü bağlantısı ile kontrolünü yapabilirmisiniz.

Bu yetki bende yok, moderatorler karar verir ya da yapar

Uzak masaüstü forum ile alakalı olmayıp, Windows ile alakalı bir durum (Başlat, Programlar, Donatılar, Uzak Masaüstü Bağlantısı). fatih4128 Sizin kendi bilgisayarına bağlanarak dosyanın durumuna bakmanızı rica etmişler.

bu konuda bilgisi olup uzak masaüstü ile kontrol edebilecek biri varmı acaba?

Bende 2003 2007 ve 2010 'da hata vermedi .Dosyayı başka bir makinadaki 2007de deneyiniz. Sorun görmezseniz sizdeki ;
Excel 2007 'nin tam yüklenip yüklenmediğinden emin olunuz. Minimum ya da standart yüklemelerde bazı kitaplıklar yüklenmediğinden benzer hatalar verebiliyor ki , normalde üst versiyonlar alt versiyonları çalıştırır fakat tersi her zaman sorun çıkarır.

Bundan emin olun, ihtimalen düzelecektir. 2007'de yeniden düzenlemenize de gerek yok gibi, 2007de save etmeniz yeterli.

Yine de takıldığı yeri bulmak isterseniz;
1-Excel gizlemeyi kaldırın
2-Vbe de şifre varsa kaldırın
3-Bu şekilde save edin ve 2007'de kullanın. Takıldığı zaman kodlara gidip sorun olan satırı gösterir, onu buraya kopyalayınız.
4-Dosyanızı gizlemeleri kaldırılmış olarak buraya tekrar yükleyin , beraber inceleyelim.

cems arkadaşımızın dediği bu işlem hakkında bilgisi olan acaba uzak masaüstü ile bilgisayarıma bağlanıp bunu düzeltebilirmi.

Ofis 2010 kullanıyorum. Dosyanız her iki türlü kapanışta da hata vermedi. Excelinizde bir sorun olabilir.

cems arkadaşımızın dediği bu işlem hakkında bilgisi olan acaba uzak masaüstü ile bilgisayarıma bağlanıp bunu düzeltebilirmi.

Sayın fatih4128

Uzak masaüstü ile bu durum çözülemez, excel'i kaldırıp tekrar ama TAM kurmanız gerekiyor olabilir. Bunun için de office 2007 elinizde şifresi ile birlikte hazır iken, Uzak masaüstü için o an ki IP numaranız, bilgisayar açılış şifreniz ve sizin de başında olarak izin tuşlarınıza dokunmanız gerek. Ayrıca varsa koruyucu programları da susturmanız da gerek . Bunları sitede açıkça vermemeye özen gösteriniz. Mutlaka ki bu sitede bilgisayarınıza zarar vermeyi düşünen çıkmaz, ancak bilgisayarınızın kapılarını açacağınız için bunu site moderatörlerinin , sizinle özel iletişim halinde yapması en doğrusudur.

Bu yüzden ilk cevabımda buna yetkim yok demiştim, bir site müdavimi olmaktan öte ...

Son düzenleme:
evet haklısınız cems bey.
yalnız birşey sormak isterim bu hatayı güncelleştirme yaptıktan sonra almaya başladım sebebi sizce ne olabilir.
teşekkürler.

evet haklısınız cems bey.
yalnız birşey sormak isterim bu hatayı güncelleştirme yaptıktan sonra almaya başladım sebebi sizce ne olabilir.
teşekkürler.

Güncelleştirme dediğiniz ; windows güncelleştirmesi mi office güncellemesi mi?
Ayrıca bu dosyayı başka ve 2007 taşıyan makinada denediniz mi ?

Diğer yandan, 2007 veya 2010'u olan başka arkadaşlar deneyerek hata iletisi alan olursa bildirebilir mi ?

Ekte dosyanızın 2003e döndürülerek 2007 ve 2010da , tuş şartları dondurulmuş şekilde kontrol ettiğim kopyası var. Bende hiçbirinde hata uyarısı vermedi. Bunu makinanızda çalıştırın ve excel hata yaptığında gidip sarıya boyayarak gösterdiği kısmı olduğu gibi buraya kopyalayınız.

Güncelleştirmeler bazen sıkıntı yaratıyor. Bildiğim örneklerden biri : 2010'da timer nesnesi doğuşundan itibaren olmadığından , 2003 ve 2007'de yazılmış cdate (tarih al) fonksiyonu direk hata verdiriyor. Siz belki böyle ama şu an net bilmediğiniz bir durum yaşıyor da olabilirsiniz.

En son çare, dosyanızı yeniden yaparız. Sormak istediğim başka birşey ise, dosyanızda 2 başka userform var ve bunlarla malzeme girişi yapıldığını düşünüyorum. Ancak dosyada ne açıyor bu formları ?

EDİT : Buldum, listbox satırına dokununca açılıyor

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
cems bey office programını tekrar silip yükledim ve en son gönderdiğiniz dosyayı açmak istediğimde '' object library invalid or contains references to object definitions that could not be found '' hatası veriyor.

Sayın fatih Bey: C sürücüsünü açıp buldan *exd yazıp aratın, bulunan exd uzantılı dosyaların hepsini silip dosyanızı çalıştırın.

...

sn. ziya abi hayırlı cumalar
ben bu programı office 2007de kullanacağım sizden ricam bu programı hiç hata almayacağım bir şekilde düzenleyebilirmisiniz. ilginiz için teşekkür ederim.
hayırlı cumalar.

Ekli dosyalar

Geri