• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

evrak takip prog.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hawk2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
mrb arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var lütfen yardım edin bu benım için çok önemli

bir arşiv programı yapmak istiyorum içerisinde 1. dolap 2. dolap şeklinde yaklaşık 15 dolaptan oluşan dolap ların 5 er rafı var ve rafların başlangıç ve bitiş sırasındakievrak numaralarını örn:1 dolap 1.raf 100 ile başlayıp 250 ile bitiyor. bende 153 numaralı evrakı aradığım zaman 1. dolap 1. raf tadır gibi yerini görmek istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misniz

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun çok güzel sonuç veriyo fakat dolap sistemini sanki tam anlatamadım
1.dolap 6bölümden oluşacak a , b , c , a2 ,b2 ,c2 ve bu şekilde 15 dolap yapmam gerekiyo nasıl yapmam lazım kodları ve mantığı birazcık anlatırmısnız size fazla yük olmayacaksam fazla oluyorum ama birazcıkda görsellik eklesek

bide sayın muygun ben buradaki sayıları örnek olarak verdim peki ben bu evrak numaralarını nasıl güncelleyeceğim

Son düzenleme:
Alternatif olarak ekteki gibi kullanabilirsiniz. Gerekli açıklamayı dosyada yaptım. A sütununda başlangıç numaraları sıralı olarak dizilirse önerdiğim iki çözümden istediğinizi kullanabilirsiniz:

Ekli dosyalar

YUSUF Bey çok hoş olmuş ellerinize sağlık peki 15 dolap olduğunu belirtmiştim alta doğru dolapları eklesem yine aynı şekilde çalışır mı bide aradığınız evrak yerine aradığınız dosya olarak değiştirebilir miyiz

Son düzenleme:
Dolapları aynı benim yaptığım gibi aşağıya doğru çoğaltın. Diyelim ki dolaplar D200 hücresinde bittiyse formüllerdeki $D$31 kısmını $D$200 olarak değiştirin. Aynı şekilde aradığınız evrağı da aradığınız dosya olarak değiştirebilirsiniz. Formül değiştirme işlemini hücre seçiliyken F2 tuşuna basarak hücrenin içine girdiğinizde istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Yapısını bozmayın yeter.

YUSUF Bey raf sistemini tamamladım gibi söylediğiniz şeyleri beceremedim formüle ulaşamadım size zahmet 451 de bitiyo ama onu 800 civarına kadar yüksekltebilir misiniz bir de evrak yerine dosya yada aradınız dosya 1.dolap a1 rafında gibi bir düzeltmede yapabilirsiniz şimdiden çok teşekürler ilginize allah razı olsun eğer bu sistem çalışırsa iş yüküm birazcık hafifleyecek sayenizde

Ekli dosyalar

Formül aşağıda:

Kod:
="Aradığınız dosya "&DÜŞEYARA(G2;$A$1:$D$800;3)&" ;"&DÜŞEYARA(G2;$A$1:$D$800;4)&" rafındadır."

Geri