• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Evrak Kayıt Defteri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zabubi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhaba arkadaşlar. Ben bir kamu kuruluşunda memurum. Evrak takip işiyle uğraşıyorum.

Excelde oldukça yeniyim. Kendi başıma, Excelde acemice bir "Evrak Kayıt Defteri" yaptım. Ama dosyanın bazı hataları var. Bunları düzeltmek için sizden yardım istiyorum.

Dosyayı ekte gönderiyorum. Benim düzeltemediğimeksiklikler şunlar:

1.Sıra nosunu otomatik olarak kendi almıyor. Üstteki satır bitince, bir alt satıra geçtiğimde kendiliğinden sayı almasını istiyorum. Yapamadım.
2."Dosyanın geldiği yer" sütununda en çok kullanılan yerleri liste kutusu yaptım. Diyelim ki buradan "Ankara Valiliği"ni seçtim. Sonra "bölümü " sütununa şartlı olarak belirli yerleri atayabilir miyim?. Mesela "Geldiği yer" Okulumuz Öğretmenleri olursa Bölüm liste kutusuna sadece öğretmenleri yerleştirebilir miyim?
3. Tarihleri nasıl otomotize edebilirim? Tarihleri elle girmeme gerek kalmadan o satırı işlediğim günün tarihini otomatik atayabilir miyim?
4. Mesela bir yazıda ek yok. Bu yazı için - işaretini kullanamadım. Bunun yüzünden "Yok" yazdım. Bunu nasıl düzeltebilirim?
5. Cevap/Dosya no sütununda ise dosya numarası 000, 040, 053 vs var. Bunları yazamadım. Bu yüzden 0,00 0,40 ve 0,53 şeklinde. Bu sorunu nasıl aşabilitim?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın zabubi

Dosyayı göndermeyi unutmuşsunuz!

4. sorunuz için şunu yapabilirsiniz; Önce boşluk (space) tuşuna basın sonrasında - yazın.
5. sorunuz için; Cevap/ Dosya no sütunu hangi sütundaysa,(örneğin "d" sütunu) o sütunu sayfanın yukarısındaki sütun ismine sağ tıklayın.Aşağı doğru bütun sütun seçilecektir."Hücre Biçimlendir" seçip,ordan "Sayı" yazan kısmı seçiniz.Ordan da "Metin" yazan kısmı seçiniz."Tamam" tıkladığınızda sorun düzelmiş olacaktır.Ama önceden yazdığınız yerler düzelmez.O hücreleri yeniden yazınız.

1. sorunun cevabı forum içerisindeki konularda mevcut.

=EĞER(B3="";"";ALTTOPLAM(3;$B$2:B3))

bu formülü kendine göre uyarlayarak aşağıya doğru çekerek uzat her satır dolduğunda otomatik sayı verir sana

Aslında dosyayı göndermeyi unutmamıştım. Forum aşırı yoğun olduğu için hata mesajı aldım. Konunun açıdığından bile haberim yoktu.

Dosyayı ilk mesaja bu sefer ekleyebildim. Aslında çok kötü b,r dosya, göndermeye utanacak kadar. Ama affınıza sığınarak gönderdim.

Çalışma kitabınızı 2003 excel halinde hazırladım.
Sayfanızı 1250. satıra kadar ayarlamışsınız.Bende o satıra kadar ayarladım.
Sıra no kısmı düzeldi.Otomatik sıra no atacak.(Syn kocbey'in formülünü yazdım).
Tarih kısmı olarak; hücreyi (e sütunundaki hücre) seçtğiniz zaman otomatik olarak yazdığınız tarihi atayacak.Ama karşısındaki yani b sütunundaki hücre dolu olacak.
Dosya no kısmındaki sorun düzeltildi.
Ek bölümü düzeltildi (yok yazan yer).
2. sorunuzu anlayamadım.Daha iyi bilen arkadaşlar var.Onlar yardımcı olurlar.

Ekli dosyalar

@KONYA42
Dosyayı inceledim. Şahane olmuş, elinize sağlık.

Ancak bir kaç sorunum daha var. 1. Bunları daha sonra ben nasıl yapabilirim? Beğenmediği, düzeltmek istediğim yerler olacaktır elbette ileride. Bir de ihtiyaçlar da değişecektir.
2. Sorunum ise şu: Diyelim ki "Geldiği Ter" sütunundan "Okulumuz Öğretmenleri"ni seçtim. Buna bağlı olarak bir sonrakisütunu sadece okulumuz öğretmenleri olarak sıralayabilir miyim?

İhtiyaçlarınıza göre elbettte değişektir.Ama bu siteyi bol bol ziyaret edeceksiniz.Ayrıca kendiniz burda okuduğunuz yazıları uygulamalı yapmalısınız.Okulumuz Öğretmenleri dediğiniz yerde başka hangi verilere göre şartlı veri yazmasını istiyorsunuz?Sadece okulumuz öğretmenleri için mi istiyorsunuz?

Hayır. Öğretmenleri seçince b,r sonraki sütundaki liste sadece öğretmenleri seçsin, MEB seçince MEBin alt birimi listelensin vs. Bu şekilde düşünüyorum.

Siz veri-dogrulama ayarlarının seçiminin şarta baglı olarak degişmesini istiyorsunuz.Bu makrolarla mümkün mü bilmiyorum.Ama benim üzerinde uğraştığım evrak kayıt vardı.Bi ara sizin calışma kitabına göre uyarlamaya çalışayım.Kodların çalışması için araçlar- makro-güvenlik-güvenlik düzeyi-düşük ayarlamanız gerekir.

Eğer içinde özel veri yoksa o haliyle de gönderebilirsiniz. Biraz da ben bir şeyle yapmaya çalışacağım bakalım.

Bendeki evrak kayıt sizinkinden farklı ama.Yine de ekte gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Bendeki evrak kayıt sizinkinden farklı ama.Yine de ekte gönderiyorum.
Evet. İnceledim. Gerçekten de çok farklı bir yaklaşım. Görünümü çok güzel olmuş ama seçim yapmaya çalıştığımda Visaual Basic Komut düzenleyici açılıyor ve kodları düzeltmemi istiyor. Bu dosya sizde normal çalışıyor mu?

Evet. İnceledim. Gerçekten de çok farklı bir yaklaşım. Görünümü çok güzel olmuş ama seçim yapmaya çalıştığımda Visaual Basic Komut düzenleyici açılıyor ve kodları düzeltmemi istiyor. Bu dosya sizde normal çalışıyor mu?

Mesajınızı yeni okudum.Daha önce söylediğim gibi Makro güvenlik düzeyi düşük olarak ayarlanması gerekir.Gerçi makro varsa zaten hep düşük olarak ayarlanması gerekir.Şayet dijital setifika varsa güvenlik düzeyi ne olduğu önemli olmuyor diye biliyorum.Bende herhangi bir hata vermiyor ama.Siz evrak tarihini seçince takvim penceresi çıkıyor mu?Şayet çıkmıyorsa;Ekle menüsünden nesne seçiniz.ordanda takvimini seçiniz.Ben bu kitabı 2 farklı bilgisayarda denedim.Hata yok.Peki karşınıza vb menüsü çıktığında hangi kodları gösteriyor???

evrak kayıt defteri

evrak kayıt defteri yaptım bakabilirsiniz işinize yarar ise değişiklik yapılabilir.

Geri