hakki83
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016 Türkçe 32 Bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 30-09-2026
Merhaba
Değerli hocalarımıza iki sorum vardır.
Birinci sorum:
Bolca modül ve sayfa kodları içeren bir dosyada;
Herhangi bir Event üzerinde (Activate, Change, Selection Change vs) çalışan kodları
(Modülün başına Sayfa1.Activate ya da Sayfa1.Select ekleyerek) bir modüle aktarıp;
Event içinden Call ile çalıştırırsak, ve bunu alışkanlık haline getirirsek;
bu doğru bir tutum, doğru bir alışkanlık olur mu, yoksa yanlış bir iş mi yapmış oluruz.
Amacım şudur, sayfalardaki Eventlar ile çalışan kodları boşaltıp, kodları modüllere taşıyıp, sayfa kod bölümlerinin, daha boş, daha temiz, derlitoplu görünmesini sağlamak.
İkinci sorum:
Yaptığım denemelerde, (diyelim ki) Selection Change ile sorunsuz çalışan bir kodun, modüle aktarıp Call ile çalıştığında (bazen) hata verdiğini gördüm.
Acaba modül kodunun başına Sayfa1.Activate ya da Sayfa1.Select'in dışında eklemem gereken başka önemli satırlar da var mıdır.
Yani Event içinden sorunsuz çalışan bir kod bloğu;
modül içinden Call ile her zaman sorunsuz çalışır mı, çalışmalı mıdır?
Bu işin doğrusu nedir?
Teşekkürler.
Değerli hocalarımıza iki sorum vardır.
Birinci sorum:
Bolca modül ve sayfa kodları içeren bir dosyada;
Herhangi bir Event üzerinde (Activate, Change, Selection Change vs) çalışan kodları
(Modülün başına Sayfa1.Activate ya da Sayfa1.Select ekleyerek) bir modüle aktarıp;
Event içinden Call ile çalıştırırsak, ve bunu alışkanlık haline getirirsek;
bu doğru bir tutum, doğru bir alışkanlık olur mu, yoksa yanlış bir iş mi yapmış oluruz.
Amacım şudur, sayfalardaki Eventlar ile çalışan kodları boşaltıp, kodları modüllere taşıyıp, sayfa kod bölümlerinin, daha boş, daha temiz, derlitoplu görünmesini sağlamak.
İkinci sorum:
Yaptığım denemelerde, (diyelim ki) Selection Change ile sorunsuz çalışan bir kodun, modüle aktarıp Call ile çalıştığında (bazen) hata verdiğini gördüm.
Acaba modül kodunun başına Sayfa1.Activate ya da Sayfa1.Select'in dışında eklemem gereken başka önemli satırlar da var mıdır.
Yani Event içinden sorunsuz çalışan bir kod bloğu;
modül içinden Call ile her zaman sorunsuz çalışır mı, çalışmalı mıdır?
Bu işin doğrusu nedir?
Teşekkürler.